Μπερδεμένος από την εικόνα της ΑΕΚ -αλλά σίγουρος πως αυτή βελτιώθηκε μετά την έλευση του Νίκου Κωστένογλου- παρουσιάστηκε ο Άριελ Γιάκομπς.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι, ο τεχνικός της Άντερλεχτ τόνισε πως η σταθερότητα που έδωσε ο όμολογός του στην «Ένωση» αντανακλάται στην πορεία της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ξεκαθάρισε, δε, πως η ομάδα του θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να πάρει τη νίκη, αφού η ΑΕΚ θα παλέψει για να πάρει τους πρώτους της πόντους στο τελευταίο ματς στο ΟΑΚΑ.

«Γνωρίζουμε ότι η ΑΕΚ είχε μία δύσκολη αρχή στο πρωτάθλημα λόγω της εξέλιξης που είχε αυτό στην Ελλάδα. Η αρχή ήταν λίγο δύσκολη, καθώς όταν ήρθε σε εμάς δεν είχε αρκετά παιχνίδια στα πόδια της. Γνωρίζουμε επίσης ότι έχει δύο παιχνίδια περισσότερα από το Παναθηναϊκό που είναι πρώτος στην βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος. Γι’ αυτό λοιπόν τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας δεν μοιάζουν αξιόπιστα», ανέφερε αρχικά ο Γιάκομπς. Τόνισε, ωστόσο, πώς «ένα είναι σίγουρο, όμως» και εξήγησε:

«Υπήρξε μία αλλαγή προπονητή, η οποία έδωσε στην ομάδα κάποια σταθερότητα. Αυτό μπορεί να μην αντανακλάται στο Europa League, αλλά είναι κάτι που φαίνεται από την θέση που έχει η ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι το τελευταίο τους εντός έδρας παιχνίδι και θέλουν να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Ο Γκιγιόμ Ζιλέ, από την πλευρά του, που εκπροσώπησε τους παίκτες της Άντερλεχτ, τόνισε πως «η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος» και αφού υπογράμμισε πως «όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για την ομάδα», αναφέρθηκε επί προσωπικού:

«Είναι αλήθεια πως το συμβόλαιό μου λήγει, αλλά εγώ θέλω να παίξω το ίδιο καλά -πόσο μάλλον όταν θα κληθώ σε λίγο να διαπραγματευτώ το συμβόλαιό μου με την διοίκηση».

Πηγή: sportfm.gr