Τις εγκαταστάσεις του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, συνοδευόμενος από τον ΓΓΑ Ιούλιο Συναδινό και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ο κ. Βασιλειάδης, αφού επιθεώρησε το ανοιχτό και το κλειστό κολυμβητήριο, τις εγκαταστάσεις και το κλειστό γυμναστήριο τένις που συνυπάρχει στον χώρο, είχε συζητήσεις με τον ανάδοχο του έργου και μέλη της διοίκησης των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης στα οποία υπάγεται και το συγκεκριμένο Αθλητικό Κέντρο που είναι ανενεργό από τον περασμένο Αύγουστο..
Ο κ. υφυπουργός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις δηλώσεις που έκανε χαρακτήρισε την Θεσσαλονίκη ως «παρατημένη πόλη» σε ότι αφορά τις ελλείψεις και τα προβλήματα των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως και άλλες πόλεις της χώρας, όπως συμπλήρωσε και παρομοίωσε την εικόνα του Ποσειδωνίου με τον «καθρέφτη» που αντανακλά την λογική και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αθλητική υποδομή της χώρας κατά τις προηγούμενες δεκαετίες.
«Η εικόνα για το Ποσειδώνιο δεν σχηματίστηκε τώρα. Μελετάς τους φακέλους, τις αναφορές από τις διοικήσεις και καταλαβαίνεις. Νομίζω ό,τι το Ποσειδώνιο Θεσσαλονίκης είναι ένας καθρέφτης του τρόπου που εξελίχθηκε η αθλητική υποδομή της χώρας ανά δεκαετίες. Είναι ένα έργο φτιαγμένο το 1960, με τις προδιαγραφές και τα τεχνικά στάνταρ του 60. Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 έγινε μια μελέτη για τα μηχανολογικά του μπήκε κι αυτή στα συρτάρια, εντάχθηκε προεκλογικά το 2014 σε ένα ΠΔΕ χωρίς να υπάρχουν και τα αντίστοιχα χρήματα, αλλά ήταν μια αναγκαιότητα να φτιαχτεί και ενδεχόμενα πολύ περισσότερο από όσα η μελέτη προέβλεπε. Θα δώσουμε μια μάχη εδώ πέρα ώστε το συντομότερο δυνατό να δοθεί στους πολίτες με ασφάλεια, που είναι και το κυριότερο, με σύγχρονες υποδομές, και να δούμε τι άλλες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε. Αλλά να λύσουμε το πρόβλημα όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Θα κάνουμε και μια σύσκεψη σήμερα και με την τεχνική εταιρεία, έχω μια εικόνα και η νέα αγωνιστική σεζόν θα μας βρει σίγουρα με ανοιχτό το κολυμβητήριο και το θέμα είναι τι άλλο μπορούμε να κάνουμε ούτως ώστε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Γιατί δεν είναι μόνο τα μηχανολογικά, έχουμε σοβαρά ζητήματα που θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας μετά από μια πενταετία. Και δεν μπορούμε να λειτουργούμε σε αυτό το πλαίσιο. Το βλέπουμε ότι είναι κομβικό ζήτημα και θέλουμε να το τελειώσουμε γιατί είναι συνυφασμένο με την πολιτική που θέλουμε να κάνουμε στον Αθλητισμό.
Μην ξεχνάτε πως τα κολυμβητήρια είναι και ένας από τους φορείς άσκησης της πολιτικής μας. Τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού έρχονται στα κολυμβητήρια και υλοποιούν το πρόγραμμα “Κολύμβηση για όλους”. Είναι κομβικό κομμάτι και στην άσκηση της δικής μας πολιτικής. Πόσο μάλλον σε μια τέτοια πόλη μεγάλη και αθλητομάνα όπως η Θεσσαλονίκη που η μεγαλύτερη εγκατάσταση της είναι σ’ αυτήν την κατάσταση που είναι. Θα κινηθούμε λοιπόν σε αυτά τα πλαίσια και αυτά τα χρονοδιαγράμματα. Θα δούμε πόσα παραπέρα βήματα μπορούμε να κάνουμε. Δηλαδή, πέρα από όσα γίνονται στα μηχανολογικά, στον εξοπλισμό και στις στεγανοποιήσεις που είναι απαραίτητες να γίνουν, γιατί ξέρετε πως ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι κάτω από την στάθμη της θάλασσας και συμβαίνουν πολλά παράδοξα που δεν είναι της ώρας να συζητήσουμε, αυτά είναι θέματα που ταλανίζουν όλες τις ελληνικές αθλητικές υποδομές, το θέμα είναι τι άλλες παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε.
Όλες μας οι υπηρεσίες εργάζονται πάνω σε αυτά τα προβλήματα στο Ποσειδώνιο και γενικά στην Θεσσαλονίκη έχουμε ένα πλάνο παρεμβάσεων. Αυτή την στιγμή «τρέχουν» έργα στην Θεσσαλονίκη ενός δισ. ευρώ πέρα από το Καυτανζόγλειο και τις ετήσιες τακτικές χρηματοδοτήσεις στα ΕΑΚ, αλλά δεν είναι αρκετά. Επί της ουσίας στις υποδομές η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη παρατημένη. και δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη, ή τα Γιάννινα. Αυτό είναι ένα φαινόμενο πανελλαδικό. Ψάχνουμε να βρούμε εργαλεία, και χρήματα για να ξαναδώσουμε στους συμπολίτες μας, τους φορολογούμενους που πληρώνουν για τα έργα αυτά για να έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την περιουσία τους με ασφάλεια και με σοβαρές συνθήκες και όχι με αυτά που βλέπουμε».
Μετά την επιθεώρηση των έργων στο Ποσειδώνιο, ο κ. Βασιλειάδης παρακάθισε σε σύσκεψη που έγινε στο ΥΜΑΘ, με τον ΓΓΑ κ. Συναδινό, τους εκπροσώπους της Τεχνικής Εταιρείας που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου, και εξέτασε με κλιμάκιο τεχνικών υπηρεσιών την εξέλιξη του, ενώ στην συνέχεια δέχτηκε αντιπροσωπεία της διοίκησης του Καυτανζογλείου σταδίου, των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης και το απόγευμα επρόκειτο να έχει συνάντηση με παράγοντες του ΓΣ Ηρακλή, που αποτελούν την Επιτροπή Ειδικού Σκοπού του ιστορικού συλλόγου, που βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια σε διοικητική αδράνεια και απραξία, λόγω νομικών εκκρεμοτήτων από το παρελθόν.