Στο τελευταίο δεκάλεπτο έδειξε η Ισπανία πως έχει πλέον τη στόφα της μεγάλης ομάδας και δικαίωσε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Οι «φούριας ρόχας» ήρθαν ισόπαλοι με 2-2 με την Κόστα Ρίκα «Σαν Χοσέ» της ομώνυμης πρωτεύουσας, ενώ έχαναν με 2-0 μέχρι το 82’ και έδειξαν πως με λίγη καλή μπάλα μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Αντέθετα, οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Πίντο έδειξαν πως αποτελούν μια από τις δυνάμεις τις Καραϊβικής και της Κεντρικής Αμερικής.

Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, οι παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς να μπορούν να «διασπάσουν» την άμυνα των γηπεδούχων, που ήταν επικεντρωμένη στο πως να χαλάσει τις επιθέσεις των αντιπάλων. Έτσι, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν τη ζημιά σε ένα δεκάλεπτο στους υπερόπτες δυο φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Στο 31’, ο Μπρένες άνοιξε το σκορ, ενώ στο 41’ ο Κάμπελ έκανε το 2-0.

Στην επανάληψη, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των φιλοξενούμενων προέβη σε αλλαγές, παρά το γεγονός πως κατέβασε σχεδόν τη βασική του ενδεκάδα. Έτσι, οι Ισπανοί άρχισαν να πιέζουν περισσότερο την εστία του Νάβας και άρχισαν να χάνουν κλασικές ευκαιρίες, με χαρακτηριστικότερες αυτές των Ινιέστα στο 61’ και Βίγια στο 66 και στο 73’. Έτσι, στο 82’ ο Σίλβα, που είχε μπει ως αλλαγή στο 63’, μείωσε σε 2-1 και στο 91’ ο Βίγια ισοφάρισε, με τον Σέρχιο Ράμος να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία στο 87’.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Ουμάνα, Ακόστα, Μίλερ, Σαλβατέρα, Μπαράντες (73′ Ντίαζ), Μπρένες (57′ Λόπεθ), Αζοφέιρα (85′ Κουμπέρο), Οβιέδο (79′ Ερνάντεζ), Κάμπελ (65′ Παρκς), Ρουίζ (88′ Γκεβάρα)

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας (46′ Βαλντές), Αρμπελόα, Πουγιόλ, Ράμος, Μονρεάλ (69′ Τόρρες), Τσάβι (46′ Καθόρλα), Τσάμπι Αλόνσο (46′ Μπουσκέτς), Ινιέστα, Μάτα (46′ Χέσους Νάβας), Φάμπρεγας (63′ Σίλβα), Βίγια

Πηγή: sport-fm.gr