Από το… καλημέρα έθεσε τον πήχη ψηλά ο Χοσέ Χολέμπας για την παρουσία του στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Ο διεθνής άσος πια, του Ολυμπιακού πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση και σε δηλώσεις του έβαλε στόχο να δώσει το «παρών» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2012, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που μου δίνεται η ευκαιρία για να αγωνιστώ στην Εθνική Ελλάδος. Όλα είναι υπέροχα και σήμερα έκανα και την πρώτη μου προπόνηση», ήταν τα πρώτα λόγια του Χολέμπας.

«Στόχος μου είναι να βρίσκομαι το καλοκαίρι στο Euro με την Εθνική και αργότερα στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να μάθω γρήγορα ελληνικά. Δεν μπόρεσα να το κάνω το προηγούμενο διάστημα γιατί είχα πολλά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό», δήλωσε, ενώ όταν του έγινε ερώτηση για το πώς θα ήθελε να τον αποκαλούν πλέον εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρξει κάποια αλλαγή και να παραμείνει «Χολέμπας».

Γιαννούλης: «Να καθιερωθώ»
Εκτός του Χολέμπας δηλώσεις έκανε και ο Γιαννούλης, ο οποίος κλήθηκε για πρώτη φορά από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική. Ο άσος του Ατρόμητου τόνισε: «Θέλω να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Είναι μεγάλη ευκαιρία για εμένα και θα τα δώσω όλα για να καθιερωθώ. Διανύω την καλύτερη χρονιά στην καριέρα μου και θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Σάντος για την κλήση μου», κατέληξε.

Αριστερό χαφ ο Χολέμπας
Στην προπόνηση που είχε προηγηθεί των δηλώσεων, ο Χοσέ Χολέμπας δεν αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, αλλά ως αριστερό χαφ. Φυσικά και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει παρακολουθήσει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού που ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον έχει χρησιμοποιήσει σαν χαφ. Ενδεχομένως, από το μυαλό του Φερνάντο Σάντος να περνάει να χρησιμοποιήσει τον Χολέμπας στη μεσαία γραμμή, ουσιαστικά δίνοντας άλλη μια επιλογή ανάμεσα σε αυτές που έχει.

Στο οικογενειακό διπλό ο Γιαννούλης έπαιξε ως αριστερό μπακ, ο Θεοδωρίδης ως χαφ. Την ίδια στιγμή ο Φωτάκης έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω κάποιων ενοχλήσεων στο προσαγωγό, όπως ατομικό έκανε και ο Γκέκας καθώς την προηγούμενη ημέρα είχε αγωνιστεί με την Αϊντραχτ. Ο Καπίνο έκανε ασκήσεις με τον προπονητή τερματοφυλάκων και άμεσο συνεργάτη του Σάντος, Ζουστίνιο.

Μέρος της προπόνησης παρακολούθησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ενώ ο Γιώργος Γεωργίαδης έδωσε το «παρών» σε όλη τη διάρκειά της.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν δύο προπονήσεις στις 10.30 το πρωί και στις 16.30 το βράδυ.

Πηγή: sportfm.gr