Ο στόχος του Παναθηναϊκού και τη φετινή χρονιά είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, σύμφωνα με τον Άλεξ Μάριτς.

Ο σέντερ του «τριφυλλιού» μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας τόνισε πως εκείνος και οι συμπαίκτες του είναι «πεινασμένοι» για το repeat.

Αναλυτικά όσα είπε ο Άλεξ Μάριτς

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού φέτος: «Ο στόχοι είναι ίδιοι και φέτος, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα. Ο στόχος είναι να κάνεις πάντα το καλύτερο για να είσαι το νούμερο “ένα”».

Για το πόσο δύσκολο ήταν η προσαρμογή του μετά τον τραυματισμό του: «Μπήκα κατευθείαν μετά τον τραυματισμό λίγο πριν από το Final 4. Μπορεί να μην ήμουν στο 100% αλλά ήθελα πολύ αυτό τον τίτλο, όπως και όλη η ομάδα».

Για το φετινό ρόστερ: «Έχουμε αρκετούς καινούριους παίκτες, αλλά και τον Γιασικεβίτσιους που επέστρεψε και είναι μία πολύ καλή λύση στα γκαρντ. Το κακό, όμως, ήταν πως είχαμε αρκετούς που έλειπαν με τις εθνικές τους ομάδες και δεν ήμασταν όλοι μαζί τις προπονήσεις».

Για το αν είναι εύκολη η κατάκτηση της Ευρωλίγκας και φέτος:
«Φυσικά και είναι στόχος για εμάς να επαναλάβουμε αυτό που κάναμε πέρυσι. Την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και το ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαστε “πεινασμένοι” λόγω της μεγάλης επιτυχίας πέρυσι και θέλουμε να κάνουμε αυτό και φέτος. Είναι δύσκολο γιατί η Μπαρτσελόνα, η Εφές, η Φενερμπαχτσέ και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι δυνατές ομάδες και θα είναι δύσκολο να επαναλάβουμε την περσινή επιτυχία».

Για τη δυσκολία του ομίλου του:
«Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν, είναι και πάντα θα είναι δυνατή ομάδα, ενώ η Ζαλγκίρις ανήκει στους “θρύλους” της Ευρώπης. Αλλά γενικά πιστεύω πως όλα τα παιχνίδια θα είναι δυνατά, ειδικά τα εκτός έδρας».

Για το τι σημαίνει να παίζεις στον Παναθηναϊκό:
«Πρέπει να κάνεις κάποια έξτρα πράγματα. Μπορεί να κάποιος να κάνει πολλά πράγματα, ωστόσο όταν έρθει στον Παναθηναϊκό θα καταλάβει τι είναι αυτό που χρειάζεται».

Πηγή: sportfm.gr