Πρόβλημα προέκυψε στον Παναθηναϊκό μετά την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Κόπα Άφρικα και την οριστικοποίηση των εθνικών ομάδων που θα λάβουν μέρος σε αυτό. Η πρόκριση Γκάνας και Μάλι σημαίνει πως περίπου για ένα μήνα ο Ζεσουάλντο Φερέιρα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Οβούσου Αμπέγιε Κουΐνσι και του Σεντρίκ Καντέ.

Το τουρνουά, που θα συνδιοργανωθεί από Γκαμπόν και Ισημερινή Γουϊνέα, θα ξεκινήσει στις 21 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Φεβρουαρίου. Ακόμη κι αν Γκάνα και Μάλι δεν φτάσουν μέχρι τα ημιτελικά και συνυπολογίσει κανείς και την προετοιμασία των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί για περίπου ένα μήνα να χρησιμοποιήσει τους δύο ποδοσφαιριστές.

Η περίπτωση του Γκανέζου μέσου και η απώλειά του ενδεχομένως να μην προβληματίζουν τόσο πολύ τον Πορτογάλο προπονητή, καθώς ο Χριστοδουλόπουλος αλλά και ο Νίνης αναμένεται μέχρι τότε να έχουν επιστρέψει από τους τραυματισμούς τους, με τον Λάζαρο λογικά, να έχει ανακτήσει και το χαμένο έδαφος.

Η απουσία του Καντέ, όμως, σίγουρα θα δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα. Το διάστημα που ο Αφρικανός θα λείψει, ο Παναθηναϊκός μένει μόλις με τρεις κεντρικούς αμυντικούς πρώτης γραμμής, δηλαδή, τους Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Μπιάρσμιρ. Με τον Σουηδό, μάλιστα, να μην δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Φερέιρα. Καταλαβαίνει κανείς πως αν προκύψει (φτου, φτου) τιμωρία ή τραυματισμός, θα πρέπει να καταφύγουμε σε αλχημείες με επιστροφή του Βύντρα ή του Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας και αντίστοιχες αλλαγές στις υπόλοιπες θέσεις.

Αλλιώς, υπάρχει και η λύση του πιτσιρικά Κώστα Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος ανέβηκε στην πρώτη ομάδα μαζί με Φουρλάνο και Καπίνο και ενδέχεται –όπως συνέβη με τον νεαρό γκολκίπερ- να πάρει και αυτός την ευκαιρία του. Εκτός –βέβαια- κι αν μέχρι τότε έχει βρεθεί λύση στα διοικητικά της ομάδας και κάποια από τα παχιά λόγια (και λεφτά) που έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα μετατραπούν σε μεταγραφές τον Ιανουάριο.

Πηγή: sport-fm.gr