Αντίθετο ντεμπούτο, από αυτό που έκανε στους ομίλους του Europa League θέλει να πραγματοποιήσει στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ κόντρα στον Εργοτέλη (18:15, Novasports3).

Ο Μανόλο Χιμένεθ ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αναγκαστικές και μη, ώστε παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο η «Ένωση» και να πάρει το τρίποντο στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τιμωρημένου Δέλλα, του τραυματία Καφέ, αλλά και του γριπωμένου Λαγού, ενώ εκτός αποστολής άφησε τον Κωνσταντόπουλο, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα προβληματάκι με τη μέση του. Γκερέιρο και Χέλγκασον δεν υπολογίζονται και το «κόψιμό» τους από την αποστολή αποτελεί άλλο ένα σαφές μήνυμα προς αυτούς.

Υπολογίζοντας όλες αυτές τις απουσίες, ο Χιμένεθ αναμένεται να παρατάξει, στο 4-2-3-1 που θα διατηρήσει στον αγωνιστικό χώρο, τους Αραμπατζή κάτω από τα δοκάρια, με τους Γεωργέα, Κάλα, Μανωλά και Καράμπελα ως αμυντική τετράδα μπροστά του, χωρίς να αποκλείεται να ξεκινήσει ο Κοντοές ως δεξί μπακ.

Στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Μάκος επιστρέφει και θα είναι μαζί με τον Γκέντσογλου οι δύο αμυντικοί μέσου, έχοντας τους Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος και Γκούντγιονσεν τριάδα μπροστά τους. Στην κορυφή θα παίξει είτε ο Λυμπερόπουλος, είτε ο Μπέλεκ, με τον Έλληνα φορ να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα.

Την αρνητική παράδοση που έχει στις πρεμιέρες του πρωταθλήματος δεν θέλει να συνεχίσει και σήμερα η ΑΕΚ κόντρα στον Εργοτέλη. Οι «κιτρινόμαυροι» τα δέκα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει με το «δεξί» μόλις τέσσερις φορές. Πέρσι η «αυλαία» ήταν κόντρα στην Κέρκυρα, αλλά στο παιχνίδι που έγινε στο Παμπελοποννησιακό, ο «Δικέφαλος» γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1, σε μία αγωνιστική όπου ο Παναθηναϊκός είχε φέρει ισοπαλία 1-1 με τη SKODA Ξάνθη και ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί με σκορ 2-1 από τον Ηρακλή.

Πηγή: sport-fm.gr