Τις τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα θέλει να φτάσει σήμερα κόντρα στον Ατρόμητο ο Παναθηναϊκός και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ετοιμάζει εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα για να φτάσει στο απόλυτο αυτό.

Ο Πορτογάλος προπονητής δεν πήρε καθαρόαιμο αριστερό μπακ στην αποστολή, ενώ αλλάζει την τριπλέτα του στην επίθεση, κάνοντας σκέψεις να ξεκινήσει τον Ρούντολφ Γκέργκελι.

Μπορεί οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου να έχουν παιχνίδια λιγότερα, αλλά όσο θα συνεχίζει να κερδίζει ο Παναθηναϊκός θα τους μεταφέρει το άγχος για νίκες. Οι «πράσινοι» μετά το 0-2 της πρεμιέρας στην Κέρκυρα και το 3-1 στο ΟΑΚΑ επί του ΠΑΣ Γιάννινα, βρίσκουν μπροστά τους έναν ακόμα πιο δύσκολο αντίπαλο, του οποίου η έδρα δεν θα είναι εύκολο πέρασμα για καμία ομάδα του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη διαθέτει επιθετικές αρετές ενώ το πολυπληθές κέντρο της δίνει δυσκολία σε κάθε αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του, τη στιγμή που έχει πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπ’ όψιν ο Φερέιρα έκανε κάποιες εκπλήξεις στην αποστολή που ανακοίνωση για το αποψινό ματς, τις οποίες προτίθεται να συνεχίσει και στο γήπεδο του Περιστερίου. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θέλει πίεση από το πρώτο λεπτό, ώστε να έρθει στα χέρια της ομάδας ο έλεγχος του αγώνα, ενώ το ζητούμενο είναι ένα γρήγορο γκολ. Σκέψεις για 4-4-2 υπάρχουν, όμως έτσι «αδυνατίζει» η μεσαία γραμμή και αυτό είναι κάτι που δεν θέλει ο Πορτογάλος, γνωρίζοντας ότι σε αυτόν τον χώρο είναι η μεγάλη δύναμη του αντιπάλου.

Στο κλασικό 4-3-3, ο Κοτσόλης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τους Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Καντέ αμυντική τετράδα μπροστά του. Ο Βιτόλο θα παίξει ως αμυντικός μέσος, με τους Κατσουράνη και Ζέκα να συμπληρώνουν τη γραμμή των χαφ. Λέτο και Τοτσέ θα παραμείνουν ως τα δύο τρίτα της επίθεσης, με τον Κουίνσι να κάθεται στον πάγκο και τον Κλέιτον να παίρνει τη θέση του, χωρίς να αποκλείεται να γίνει η έκπληξη με τον Ρούντολφ. Το πιο πιθανό σενάριο πάντως, για να αγωνιστεί από την αρχή ο Ούγγρος είναι να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός με 4-4-2 και να πάει δίπλα στον Τοτσέ στην κορυφή, με τον Λέτο να παίζει αριστερό χαφ, τον Ζέκα δεξί και τους Κατσουράνης-Βιτόλο δίδυμο στα αμυντικά χαφ.

Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Σπυρόπουλος, Ιωαννίδης, Πετρόπουλος, Μπιάρσμιρ και Μαρίνος.

Ακολουθεί απραξία

Μετά τον αγώνα κόντρα στον Ατρόμητο, το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει δύο αγωνιστικές κόντρα στις ομάδες Α και Β, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει χωρίς επίσημο ματς για ένα μήνα περίπου. Για το λόγο αυτό, ο Φερέιρα σκέφτεται είτε να κάνει δύο φιλικά με Άρη και Αστέρα Τρίπολης, οι οποίοι παίζουν με τις ίδιες ομάδες στις επόμενες αγωνιστικές, είτε να κάνει μία μίνι προετοιμασία, ανεβάζοντας τους ρυθμούς προπόνησης, ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι οι ποδοσφαιριστές του στη συνέχεια.

Πηγή: sport-fm.gr