Το αγωνιστικό πλάνο του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται να αλλάξει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για να χωρέσει τον Ρούντολφ Γκέργκελι στην ενδεκάδα των «πράσινων».

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι θιασώτης του 4-3-3 με το οποίο πέτυχε στην Πόρτο και χρησιμοποιεί από την πρώτη μέρα παρουσίας του στο «τριφύλλι», όμως ο Ούγγρος φορ με την ποιότητα και την ταχύτητα που μπορεί να προσφέρει τον έχουν αναγκάσει να σκέφτεται το 4-4-2.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήταν τόσο καλή όσο δείχνει το τελικό 3-1. Με 4-3-3, οι «πράσινοι» δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας, ούτε αποτελεσματικότητα μπροστά στην αντίπαλη εστία, κάτι που άλλαξε όταν πήγε ένας παίκτης δίπλα στον Τοτσέ ως στήριγμά του στην επίθεση. Η ομάδα δούλεψε καλύτερα και ήταν πιο θεαματική, δικαιώνοντας τον Φερέιρα για την επιλογή του να ανακατέψει την τράπουλα.

Κάτι παρόμοιο μπορεί να προτιμήσει και στη συνέχεια ο 65χρονος προπονητής, ειδικά από τη στιγμή που θα έχει στη διάθεσή του τον Ρούντολφ. Ο 26χρονος φορ έχει και την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα και την διεισδυτικότητα που χρειάζεται ο δεύτερος επιθετικός. Επίσης, με τον Τοτσέ στην κορυφή μπορεί να βρίσκει χώρους στις αντίπαλες άμυνες και να δημιουργεί ρήγματα.

Μια πιθανή ενδεκάδα, με αυτό το νέο λουκ είναι με τον Κοτσόλη στο τέρμα, τους Βύντρα, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλο στην άμυνα, Βιτόλο και Κατσουράνη κεντρικούς χαφ, Λέτο και Κουίνσι πλάγιους και Ρούντολφ-Τοτσέ επιθετικό δίδυμο. Άλλωστε τα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας δεν χρειάζονται τρεις χαφ, ενώ τα γρήγορα άκρα θα προβληματίζουν και ανοίγουν από τα πλάγια τον αντίπαλο αν παίζει ταμπουρωμένα. Στη διάταξη αυτή δεν ακυρώνεται κανένας παίκτης του ρόστερ, αφού ο Ζέκα μπορεί άνετα να παίξει στα δεξιά, όπως και ο Καραγκούνης στον άξονα δίπλα είτε στον Βιτόλο, είτε στον Κατσουράνη.

Ντόπες και παρατηρήσεις Φερέιρα

Ψυχολογική «ένεση» ηθικού θέλησε να κάνει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα στους παίκτες του πριν τον αγώνα της Κυριακής κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τούς τόνισε να μην ασχολούνται με τα διοικητικά και να κοιτάξουν να κάνουν τη δουλειά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

«Πρέπει να παλέψουμε. Να παλέψουμε για εμάς, για την ομάδα και για τον κόσμο μας. Εμείς είμαστε εδώ. Πρέπει να τα δώσουμε όλα σήμερα (σ.σ. προχθές) αλλά και σε κάθε παιχνίδι. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Να παλεύουμε συνέχεια» είπε στους παίκτες πριν την έναρξη του αγώνα με τον ΠΑΣ ο Πορτογάλος τεχνικός, για να προσθέσει:

«Δεν πρέπει να ασχολείστε αν θα βάλει κάποιος λεφτά ή αν δεν θα βάλει. Μπορεί κάποιος σύντομα να βάλει χρήματα στην ομάδα μπορεί και όχι. Απ’ όσο ξέρω υπάρχει αύριο (σ.σ. χθες) μια συνέντευξη Τύπου από κάποιον παράγοντα της ομάδας μας. Θέλω να ξέρετε ότι ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και δεν τελειώνει ποτέ. Ο Παναθηναϊκός είναι και θα είναι πάντα ψηλά. Δεν μας ενδιαφέρει και δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει ποιος είναι πρόεδρος, αλλά να κοιτάμε να κάνουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο. Πληρωνόμαστε μια χαρά και πρέπει να είμαστε σωστοί επαγγελματίες».

Στην προπόνηση της Δευτέρας πάντως, ο Φερέιρα έκανε παρατηρήσεις στον Λουκά Βύντρα, για το λάθος που έκανε και «χάρισε» το γκολ στον ΠΑΣ Γιάννινα: «Πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός. Δεν επιτρέπεται να κάνεις τέτοιος λάθος. Είναι απαράδεκτο. Πρέπει κάποια στιγμή να είστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και στα 90 λεπτά, να μην χαλαρώνετε».

Πηγή: sport-fm.gr