Η αναμέτρηση της Τρίτης με την Μαρσέιγ βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων των παικτών του Ολυμπιακού που έδωσαν το «παρών» σε εκδήλωση χορηγού εταιρείας.

Ο Κέβιν Μιραλάς έστειλε το μήνυμά του στεκούμενος στην δύναμη που παίρνουν οι «ερυθρόλευκοι» από τους οπαδούς όταν αγωνίζονται στο Καραϊσκάκη.

«Η ομάδα αυτή είναι πολύ τεχνική και με καλή φυσική κατάσταση. Έχουν γρήγορους επιθετικούς. Αυτό πρέπει να το προσέξουμε. Από εκεί και πέρα, πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Όμως δεν μπορούν να μας φοβίσουν στην έδρα μας. Στο Καραϊσκάκη πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι σε αυτή τη διοργάνωση θα πρέπει να δώσουμε το 100% στην έδρα μας», τόνισε.

«Εγώ αισθάνομαι καλά και είμαι έτοιμος. Μου το λέει πολύς κόσμος αυτό. Όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν, δε με ενδιαφέρει να σκοράρω, αλλά να νικήσει η ομάδα. Από εκεί και πέρα, αν σκοράρω εγώ και η ομάδα νικήσει, τότε θα είναι το καλύτερο δυνατό», πρόσθεσε και κατέληξε.

«Μια νίκη για εμάς είναι πολύ σημαντική σε αυτή τη διοργάνωση γιατί πρόκειται και για την έναρξη της διοργάνωσης. Πρέπει να παίξουμε με πάθος. Να διατηρήσουμε την συγκέντρωση μας. Αν όλοι είμαστε στα 100% και έχουμε όρεξη τότε θα τα καταφέρουμε».

Φουστέρ: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι»

Ο Νταβίντ Φουστέρ χαρακτήρισε την αναμέτρηση με τους Γάλλους ως την πιο σημαντική από όλη τη σειρά των αγώνων που θα δώσει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Ναι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι του ομίλου, αν και πάντα λέμε ότι το πιο σημαντικό ματς είναι το επόμενο. Σε αυτή την περίπτωση όμως, είναι το σημαντικότερο παιχνίδι και για αυτό θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το προβάδισμα. Όποιος θα το πάρει θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης», τόνισε ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και συνέχισε αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» ακόμη δεν έχουν δώσει επίσημο παιχνίδι.

«Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι ξεκινάμε κατευθείαν. Θα θέλαμε να είχαμε δώσει 1 ή 2 ματς. Η Μαρσέιγ είναι καλύτερα προετοιμασμένη, αλλά εμείς δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα και θέλουμε τη νίκη πολύ. Θα παίζουμε στο γήπεδο μας με τον κόσμο στο πλευρό μας», κατέληξε.

Μοντέστο: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες»

Ο Φρανσουά Μοντεστό παραδέχθηκε ότι αποτελεί πρόβλημα η έλλειψη επίσημου αγώνα για τον Ολυμπιακό αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

«Πρέπει να κάνουμε αυτό που κάναμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο: Να πιέσουμε ψηλά και να έχουμε κοντρόλ της μπάλας όταν είναι στο έδαφος. Θα προσπαθήσουμε να τους πιέσουμε και να επιβάλλουμε το ρυθμό μας.

Η αλήθεια είναι ότι έχουν περισσότερα παιχνίδια στα πόδια τους, αλλά αυτό δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε. Πρέπει να το δούμε θετικά, ίσως βγει σε καλό για εμάς. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι παίζουμε εντός έδρας. Στο Καραϊσκάκη με τους φιλάθλους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ότι δεν έχουμε ματς στα πόδια μας», τόνισε.

Ο Γάλλος αμυντικός σχολίασε για το παιχνίδι… «Είναι ιδιαίτερο ματς, γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι γαλλική ομάδα η Μαρσέιγ και εγώ προέρχομαι από εκεί», τόνισε και κατέληξε απαντώντας στο ερώτημα: «Βελοντρόμ ή Καραϊσκάκη»:

«Πιστεύω ότι μοιάζει το κλίμα στα δύο γήπεδα. Και των δύο ομάδων οι φίλαθλοι είναι ζεστοί. Έχοντας την εμπειρία του Καραϊσκάκη, αυτό που έχω δει εδώ, δεν το έχω ξαναδεί! Η δική μας έδρα είναι πιο καυτή»!

Φετφατζίδης: «Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα…»

Τελευταίος από τους ποδοσφαιριστές μίλησε ο μικρός της παρέας, ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο οποίος εμφανίστηκε έτοιμος να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός τόσο δύσκολου παιχνιδιού.

«Είμαστε όλοι έτοιμοι για αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι. Για εμένα θα είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Θα είμαι έτοιμος και θα κάνω τα πάντα για να ανταπεξέλθω. Νομίζω πως θα είμαι έτοιμος. Σίγουρα εμείς πάμε για τη νίκη και μόνο. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς, αφού οι 3 βαθμοί θα είναι πολύ σημαντικοί. Θα κάνουμε τα πάντα για να τα καταφέρουμε και πιστεύω πως θα πάρουμε τη νίκη. Θα τα δώσουμε όλα»! Για τη θέση του στο χορτάρι, είπε: «Όπου μου ζητήσει ο προπονητής θα παίζω».

Μώραλης: «Το απόλυτο στην έδρα μας»

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γιάννης Μώραλης εξήγησε τη σημασία της αναμέτρησης της Μαρσέιγ, υπενθύμισε ότι θα πρέπει να υπάρχει κόσμια συμπεριφορά στην εξέδρα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμπαράσταση του κόσμου γενικά και ειδικά για την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας.

«Σίγουρα θέλουμε τη νίκη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή αρχή. Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να κάνουμε το απόλυτο στην έδρα μας, αυτό το γνωρίζουν όλοι. Δεν συμφωνώ με κανένα που λέει ότι είναι εύκολος όμιλος. Είναι ένας δύσκολος όμιλος με τέσσερις ομάδες δυνατές. Μπορείς να βγεις από πρώτος ως τελευταίος. Θέλει υπομονή. Είναι δύσκολο το ότι δεν έχουμε δώσει επίσημο αγώνα. Πλεονέκτημα για εμάς είναι η έδρα μας και ο κόσμος μας. Πρέπει να έχουμε κόσμια συμπεριφορά και να μην έχουμε κάποια προβλήματα που είχαμε στο παρελθόν».

Για το φιλικό με τον ΟΦΗ και τον κίνδυνο τραυματισμό που διατρέχουν οι παίκτες των Πειραιωτών: «Οι παίκτες υπερβάλουν συνήθως για να δείξουν πως αξίζουν μια θέση στην ενδεκάδα και να αποδείξουν στον κόσμο τους ότι μπορούν να παίζουν. Πιστεύω πως ο ΟΦΗ δεν θα έρθει με αυτή τη διάθεση. Θα έρθει ήρεμα. Αν φοβόμαστε δεν θα το κάναμε το φιλικό. Και εμείς και οι αντίπαλοι θέλουμε να είναι δυνατό ματς, χωρίς χτυπήματα όμως»

Σχετικά με την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας: «Είμαστε ικανοποιημένοι από τις πωλήσεις διαρκείας. Σε περιόδους οικονομικής κρίσης οι φίλοι του Ολυμπιακού στάθηκαν δίπλα στην ομάδα, ανταποκρίθηκαν. Έχουμε ακόμα κάρτες διαρκείας και η κίνηση είναι πάρα πολύ καλή. Ποτέ δεν είχαμε παράπονο από τους φίλους του Ολυμπιακού».

«Η θέση του Ολυμπιακού είναι ξεκάθαρη. Είμαστε υπέρ του ποδοσφαίρου και υπέρ του να παίζεται μπάλα. Υπάρχουν προβλήματα αλλά αυτά δεν θα λυθούν αν σταματήσει να παίζεται ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο για να λυθούν τα προβλήματα. Μην ξεχνάμε ότι για κάθε άνθρωπο που αγαπάει το ποδόσφαιρο το να πηγαίνει στο γήπεδο είναι ένας τρόπος για να ξεφεύγει από τα προβλήματα που τον απασχολούν στην καθημερινότητα», σχολίασε κλείνοντας.

Πηγή: sport-fm.gr