Την πορεία του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά». Ποια η καλύτερη και ποια η χειρότερη χρονιά; Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ;

  • #8 συνεχόμενες παρουσίες στα Play Offs συμπληρώνει φέτος ο ΠΑΟΚ, ο οποίος απουσίασε μόνο από την πρώτη χρονιά διεξαγωγής τους, το 2008. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τόσες πολλές συμμετοχές στο μίνι πρωτάθλημα (ο Παναθηναϊκός φτάνει φέτος τις 7).
  • #13 βαθμούς συγκέντρωσε ο ΠΑΟΚ στους έξι αγώνες της διοργάνωσης του 2010, καταλαμβάνοντας πανηγυρικά την πρώτη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League. Η συνολική συγκομιδή ήταν 16 βαθμοί (με τους 3 που είχε ως μπόνους από την κανονική διάρκεια), 7 περισσότεροι από αυτούς της 2ης ΑΕΚ.
  • #9 γκολ έχει πετύχει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ως παίκτης του ΠΑΟΚ στα Play Offs και είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο διεθνής κυνηγός σκόραρε τρεις φορές το 2011 και από δύο τις τρεις επόμενες χρονιές, αδυνατώντας να βρει δίχτυα μόνο το 2015.
  • #26 συμμετοχές στα Play Offs έχει ο Στέφανος Αθανασιάδης , ο οποίος θα συμμετάσχει στη διοργάνωση για έβδομη χρονιά (στην πρώτη συμμετοχή του ΠΑΟΚ το 2009 ήταν δανεικός στον Πανσερραϊκό). Ο διεθνής άσος έχει πετύχει μόλις τρία γκολ και φιλοδοξεί να αυξήσει την παραγωγή του φέτος. #2 ήταν μόλις οι βαθμοί που μάζεψε πέρυσι ο «Δικέφαλος», τερματίζοντας στην τελευταία θέση που τον υποχρέωνε να ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Αυτή ήταν μακράν η χειρότερη παρουσία της ομάδας στο μίνι πρωτάθλημα για την Ευρώπη.
  • #3 τέρματα έχει πετύχει για τον ΠΑΟΚ σε αγώνες Play Offs ο σημερινός προπονητής της ομάδας, Βλάνταν Ιβιτς. Ενα το 2009, στην ήττα με 3-1 από την ΑΕΚ και άλλα δύο στην επιτυχημένη πορεία του 2010: ένα στη νίκη επί του Αρη με 2-0 στην Τούμπα και άλλο ένα στο «διπλό» επί του Ολυμπιακού στο Φάληρο (1-0).
  • #5 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς γκολ στα Play Offs μετρά ο ΠΑΟΚ και θέλει να σπάσει το σερί στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ. Το γκολ του Φακούντο Περέιρα, στο 1-1 της περσινής πρεμιέρας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, έμελλε να είναι και το τελευταίο.
  • #4 φορές έχει υποδεχθεί ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ στην Τούμπα για τα Play Offs και ο απολογισμός είναι τρεις νίκες (1-0 το 2010, 2-1 το 2011 και 1-0 το 2012) και μόλις μία ήττα, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων το 2009 (0-1).

Πηγή: sport-fm.gr