Να σταθεί στο ύψος της ευρωπαϊκής του ιστορίας και να διορθώσει το… λάθος του Τελ Αβίβ για να μην τεθεί εκτός Ευρώπης πριν μπει ο Σεπτέμβριος θέλει ο Παναθηναϊκός απόψε υποδεχόμενος τη Μακάμπι στη ρεβάνς του 3-0 στο Ισραήλ.

Οι «πράσινοι» θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους το κακό πρόσωπο στις δύο τελευταίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις τους με Οντένσε και Μακάμπι και να διεκδικήσουν μία δύσκολη-αλλά όχι ανέφικτη-ανατροπή. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και οι ποδοσφαιριστές του το πιστεύουν και θα το προσπαθήσουν. Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρουν. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με φουλ επιθετικό σχήμα και διάθεση να… πιάσει από το λαιμό τους Ισραηλινούς. Ένα γρήγορο γκολ θα βάλει «φωτιά» στο ΟΑΚΑ και θα δώσει ώθηση, ωστόσο η εστία πρέπει να μείνει… ανέπαφη, καθώς αν σκοράρουν οι φιλοξενούμενοι, τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται σε ένα 4-3-3 με μοναδικό αμυντικό χαφ τον Κατσουράνη και δίπλα του τους επιθετικογενείς Ζέκα και Νίνη, ενώ μπροστά τους η επιθετική τριπλέτα θα αποτελείται από τους Λέτο, Κουίνσι και Τοτσέ. Ο Τζόρβας θα είναι στο τέρμα και η τετράδα της άμυνας δεν θα αλλάξει, με τους Σπυρόπουλο, Καντέ, Μπουμσόνγκ και Βύντρα από δεξιά προς τα αριστερά. Στην αποστολή έχουν επίσης επιλεγεί οι Καρνέζης (έκπληξη αποτέλεσε ότι προτιμήθηκε από τον Κοτσόλη), Σαριέγκι, Μαυρίας, Βιτόλο, Καραγκούνης, Πετρόπουλος και Κλέιτον. Εκτός έμεινε ο Σιμάο, που χθες είχε επεισόδιο με τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Στη συνέχεια επιχείρησε να απολογηθεί, αλλά ο Πορτογάλος ήταν ανένδοτος.

Η Μακάμπι έρχεται στο ΟΑΚΑ γνωρίζοντας πως η πρόκριση δεν έχει εξασφαλιστεί. Ο Μότι Ιβανίρ θα παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 και στόχο όχι απλώς να αντέξει στην πίεση, αλλά και ένα γκολ που θα απλοποιήσει τα πράγματα για αυτή. Πιθανότερη σύνθεση είναι η ακόλουθη: Χαΐμοβ, Νιβάλντο, Βέρεντ, Παβίτσεβιτς, Γέινι (Ζιβ), Νταχάν, Μίχα, Νταμπούρ, Λουγκάσι (Μεντούνιανιν), Ατάρ, Κονάτε.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Αντόνιο Νταμάτο. Ο 39χρονος ρέφερι είχε «σφυρίξει» στις 28/10/2010 την αναμέτρηση Ελλάδα-Λετονία 1-0 για τα προκριματικά του Euro 2012. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ελπίζουν στο γήπεδο να βρεθούν περισσότεροι από 25.000 φίλαθλοι για να ωθήσουν την ομάδα στην πρόκριση. Παράλληλα η ΠΑΕ με ανακοίνωσή της έκανε έκκληση για κόσμια συμπεριφορά, καθώς ήδη ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών με αναστολή, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για τον αγώνα με την Οντένσε.

Πρόταση για Τζόρβα
Περίπου 600.000 ευρώ προσφέρει για τον Αλέξη Τζόρβα η Παλέρμο. Η ομάδα της Σικελίας κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον διεθνή γκολκίπερ, ο οποίος φαίνεται να έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του Στέφανο Σορεντίνο (άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ), επειδή ο τελευταίος είναι πιο ακριβός. Εξελίξεις θα υπάρχουν στο θέμα από αύριο. Σε περίπτωση αποκλεισμού από το Europa League, οι «πράσινοι» θα χρειαστούν τα έσοδα από την πώληση του, ενώ αν προκριθούν δεν θα «καίγονται» να τον παραχωρήσουν, καθώς η πρόταση των Ιταλών δεν πλησιάζει το ένα εκατ. ευρώ που είχαν ως στόχο να εισπράξουν από ενδεχόμενη πώλησή του.

Αν αποχωρήσει ο Τζόρβας, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: α) να μην αποκτηθεί άλλους γκολκίπερ και την τριάδα να αποτελέσουν οι Κοτσόλης, Καρνέζης και Καπίνος ή β) να αποκτηθεί δανεικός από την Πόρτο ο Μπέτο. Ο 29χρονος Πορτογάλος έχει χαμηλό κόστος και ο Φερέιρα τον γνωρίζει καλά. Την περασμένη σεζόν είχε 12 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και δεν είναι στα βασικά πλάνα των «δράκων».

Φήμες για Αυλωνίτη και Γιάννου
Πληροφορίες από την Καβάλα αναφέρουν πως δύο παίκτες της ομάδας έρχονται στην Αθήνα την Παρασκευή για να υπογράψουν στον Παναθηναϊκό. Πρόκειται για τον 21χρονο αμυντικό Τάσο Αυλωνίτη που παλαιότερα αγωνιζόταν στο Αιγάλεω και τον συνομήλικό του επιθετικό Απόστολο Γιάννου, που έπαιζε στο παρελθόν στην Καλαμαριά. Οι δύο παίκτες είναι διεθνείς με τις Ελπίδες. Στον Παναθηναϊκό έχει προταθεί και ο Βαγγέλης Οικονόμου, επίσης της Καβάλας. Η περίπτωσή του εξετάζεται.

Πηγή: sportfm.gr