Ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της επίθεσης βρίσκεται το όνομα του Βιτσέντσο Ιακουίντα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει ζητήσει από τη διοίκηση έναν παίκτη, ο οποίος θα έδινε ταχύτητα στην γραμμή κρούσης της ομάδας και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς πρότεινε τον Ιταλό. Ο Ισπανός προπονητής άναψε το «πράσινο φως» και ο τεχνικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων» θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις τόσο με την πλευρά του παίκτη όσο και με τη Γιουβέντους.

Η «Γηραιά Κυρία» δεν υπολογίζει τον 32χρονο φορ, αφού την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο ξόδεψε περίπου 25 εκατ. ευρώ για επιθετικούς (Βούτσινιτς και Κουαλιαρέλα) και θέλει να ξεφορτωθεί το συμβόλαιο (παίρνει 3 εκατ. ευρώ ετησίως) του Ιακουίντα που λήγει το καλοκαίρι του 2013. Το μοναδικό πρόβλημα είναι το κασέ του Ιταλού στράικερ, αλλά θα γίνουν προσπάθειες να ρίξει τις απαιτήσεις του.

Εν τω μεταξύ, ο μάνατζερ του 32χρονου παίκτη, Αντρέα Ντ’ Αμίκο, τόνισε ότι ο πελάτης του είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει από τη Γιουβέντους και αποκάλυψε ότι υπάρχουν προτάσεις από την Ισπανία και την Αγγλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιακουίντα έπαιξε σε 23 ματς (σε όλες τις διοργανώσεις) και πέτυχε 6 γκολ με τη φανέλα της ιταλικής ομάδας την περσινή σεζόν.

«Δεν φεύγει ο Μακούν»!

Όσον αφορά την υπόθεση του Ζαν Μακούν, όλα δείχνουν ότι δεν θα προχωρήσει. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο προπονητής της Αστον Βίλα, Αλεξ ΜακΛις, τόνισε πως δεν πρόκειται να παραχωρήσει κανέναν παίκτη από την ομάδα του και αυτό ισχύει για τον Καμερουνέζο μέσο.

«Εχουμε πολύ μικρό ρόστερ και δεν πρόκειται να αφήσω κανέναν να φύγει. Αυτό ισχύει και για τον Ζαν Μακούν. Αν φύγει ο Ζαν, ο χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος για μεταγραφές και δεν είναι σίγουρο ότι θα φέρουμε κάποιον στη θέση του. Θα ήταν πολύ επικίνδυνο να χάσουμε κάποιους έμπειρους παίκτες χωρίς να τους αντικαταστήσουμε», δήλωσε ο Σκωτσέζος προπονητής, με τον οποίο είχε συνάντηση χθες το μεσημέρι ο παίκτης για να τον πιέσει και να τον αφήσει να έρθει με τη μορφή δανεισμού στους Πειραιώτες.

Πάει για Ορμπάιθ
Στο αρχείο μπαίνει και η περίπτωση του Εστράδα καθώς η Μονπελιέ ζήτησε 3 εκατ. ευρώ και μάλιστα άμεση καταβολή ολόκληρου του ποσού κάτι που ανάγκασε την διοίκηση των Πειραιωτών να κάνει οριστικά πίσω. Έτσι, αποφασίστηκε να γίνει κίνηση μόνο για τον Πάμπλο Ορμπάιθ μετά από εισήγηση του Ερνέστο Βαλβέρδε που έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον παίκτη. Συμφωνία δεν υπάρχει, αλλά είναι πιθανό να τελειώσει το θέμα τις επόμενες μέρες.

* Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακό να δώσει φιλικό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αφού δεν θα αντιμετωπίσει την Καβάλα. Οι Πειραιώτες ήρθαν σε επαφή με τη Χετάφε και την Κυριακή θα παίξουν στο Καραϊσκάκη, αν δεν ξεκινήσει ούτε το πρωτάθλημα της Primera Division.

Πηγή: sportfm.gr