Επικριτικός κατά της FIBA και της απόφασής της, με την οποία επιτρέπει στους παίκτες του NBA να έρχονται στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του lockout, εμφανίστηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου, μιλώντας στο «sportsillustrated.cnn.com».

«Οι ομάδες μας (σ.σ. οι ευρωπαϊκές) θα πρέπει να έχουν σταθερά ρόστερ», είπε αρχικά ο Μπερτομέου και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να ξέρουν για πόσο καιρό θα έχουν τους παίκτες τους. Καμία ομάδα δεν υπογράφει παίκτες για δύο με τρεις μήνες ή για απροσδιόριστο χρόνο. Αυτή η πολιτική μας».

Ύστερα άφησε αιχμές για το «πράσινο φως» που έδωσε η FIBA στους παίκτες του ΝΒΑ κατά τη διάρκεια του lockout: «Όταν η FIBA ανακοίνωσε πως επιτρέπει στους παίκτες του NBA να έρθουν στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια του lockout, ήταν πραγματικά περίεργο. Ποτέ δεν υπήρξε ανάλογη κατάσταση στη FIBA. Αυτό είναι πολύ περίεργο».

Σύμφωνα, με τον Μπερτομέου, οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις ομάδες του NBA: «Όταν μιλάμε για ομάδες, όπως Μπαρτσελόνα, Ρέαλ Μαδρίτης, Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, μιλάμε για συλλόγους που έχουν τα ίδια μπάτζετ με τους Λέικερς. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι από τις ομάδες που θα έπαιρνε έναν σούπερ στα του NBA, καθώς θα προτιμούσε να επενδύσει σε ένα εγχώριο ταλέντο».

Τέλος, το «αφεντικό» της Ευρωλίγκας θεωρεί πως το lockout είναι μία ευκαιρία να προβληθεί η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έξω από τα σύνορα της «Γηραιάς Ηπείρου»: «Εργαζόμαστε στο να προβάλουμε το “προϊόν” σε εκτός-Ευρωλίγκας “αγορές” και οι ΗΠΑ είναι μία από αυτές τις “αγορές”. Η στρατηγική δεν αλλάζει. Θέλουμε και είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε αυτές τις “αγορές”».

Πηγή:sport-fm.gr