Παίκτης της Τσέλσι είναι -και επίσημα- ο Οριόλ Ρομέου, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Λονδίνου. Ο 19χρονος Ισπανός θα φορά τη φανέλα των «μπλε» για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, με την Μπαρτσελόνα, όμως, να μπορεί να τον αποκτήσει εκ νέου με μια αρκετά… ιδιόμορφη συμφωνία.

Η άφιξη του νεαρού μέσου στο Λονδίνο θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων της εθνικής Ισπανίας U-20 για το Παγκόσμιο Κύπελλο, που γίνεται στην Κολομβία.

Η Τσέλσι είχε έρθει σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα και τον ποδοσφαιριστή από τα τέλη Ιουλίου, ωστόσο οι τελικές υπογραφές έπεσαν σήμερα, αφού οι «μπλαουγκράνα» ήθελαν να ρυθμίσουν τις τελικές λεπτομέρειες στη συμφωνία τους με την ομάδα του Αντρέ Βίλας-Μπόας.

Οι «μπλε» θα καταβάλουν 5 εκατ. λίρες (κοντά 6 εκατ. ευρώ) στην ισπανική ομάδα. Η συμφωνία των δύο συλλόγων περιλαμβάνει ειδικές ρήτρες, τις οποίες πρέπει να «σπάσει» η πρωταθλήτρια Ευρώπης για να τον αποκτήσει εκ νέου.

Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα θα μπορεί να αγοράσει τον Ρομέου από την Τσέλσι καταβάλλοντας 10 εκατ. λίρες (περίπου 12 εκατ. ευρώ) το καλοκαίρι του 2012, ενώ το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 5 εκατομμύρια αν η πρόταση γίνει ένα χρόνο μετά.

Ο Οριόλ Ρομέου εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα το 2004, όταν τα «λαγωνικά» του συλλόγου τον ανακάλυψαν στα «τσικό» της Εσπανιόλ. Μάλιστα, την περασμένη σεζόν πραγματοποίησε και το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα των «μπλαουγκράνα», όταν ο Πεπ Γκουαρντιόλα τον πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Πηγή: sport-fm.gr