Στο οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, οφείλεται η απόφαση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη να μείνει εκτός Εθνικής ομάδας.
Ο διεθνής σέντερ, με αφορμή τα 27α γενέθλιά του, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης και τόνισε πως με την προσθήκη του Γιοτάμ Χαλπερίν θα προσαρμοστεί πιο εύκολα.

«Ξέρω ότι πολλοί αναρωτιούνται γιατί αρνήθηκα να πάω στην Εθνική. Η πρόσκληση είναι πολύ τιμητική για μένα. Το να παίζεις για τη χώρα σου είναι πάντα τιμητικό, αλλά αυτή τη στιγμή έχω ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Η οικογένεια είναι πολύ σημαντική για τον καθένα και υπάρχουν στιγμές που θέλεις να είσαι με την οικογένεια σου. Λυπάμαι για την απόφασή μου. Θα έρθω στην Αγία Πετρούπολη την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Παρεμπιπτόντως, έχω έρθει αρκετές φορές στη Ρωσία, αλλά μόνο στην Μόσχα. Δεν έτυχε να έρθω στην Αγία Πετρούπολη», είπε αρχικά ο Μαυροκεφαλίδης για την απόφαση να μείνει εκτός Εθνικής ομάδας.

Για τη μεταγραφή του στη Σπαρτάκ δήλωσε: «Γνωρίζω πολύ καλά τον Γιούρι Ζντοβτς και τον βοηθό του, Στέφανο Δέδα. Είναι δυο εξαιρετικοί προπονητές με τους οποίους είναι ενδιαφέρον και χρήσιμο να δουλεύεις. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που μου μίλησε ο αθλητικός διευθυντής της Σπαρτάκ, Άλεξ Κάρβανεν. Μιλήσαμε αρκετά για τα πάντα στην ομάδα, τα σχέδια τους και τις προσδοκίες μου. Αυτό μέτρησε πολύ στην απόφαση μου να έρθω στην Σπαρτάκ».

Ο διεθνής σέντερ εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος με την προσθήκη του πρώην συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Γιοτάμ Χαλπερίν: «Υπέγραψε η Σπαρτάκ τον Χαλπερίν; Είναι εκπληκτικό! Έτσι θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούμε στην ομάδα. Στον Ολυμπιακό είχα εξαιρετική σεζόν. Είναι μια καλή ομάδα, αλλά προτίμησα να πάω σε άλλη ομάδα και η Σπαρτάκ ήταν μια εξαιρετική επιλογή», ενώ για το ρόλο που μπορεί να έχει φέτος στη ρωσική ομάδα: «Μιλήσαμε. Θέλω να παίξω καλά σε όποια θέση μου πει ο προπονητής μου που ξέρει καλύτερα. Μπορώ να παίξω εξίσου καλά ως πάουερ φόργουορντ και ως σέντερ».

Πηγή:sport-fm.gr