Υπάρχουν κάποιοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι που δεν υπολογίζουν την οικονομική κρίση και πληρώνουν όσο –όσο προκειμένου να αποκτήσουν τους παίκτες που επιθυμούν. Αυτές λοιπόν είναι οι πέντε πιο “hot” μεταγραφικές κινήσεις του φετινού καλοκαιριού:

Φάμπιο Κοεντράο (Από Μπενφίκα σε Ρεάλ Μαδρίτης )

Είναι μέχρι στιγμής η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού. Η Ρεάλ Μαδρίτης, για να αποκτήσει τον Κοεντράο από τη Μπενφίκα, ξόδεψε 30 εκατ. ευρώ. O 23χρονος μπακ χαφ αποτελούσε διακαή πόθο του Ζοζέ Μουρίνιο και η διοίκηση της «βασίλισσας» δεν χάλασε το χατίρι στον «special one». O παίκτης υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2016. Πλέον, η παροικία των Πορτογάλων στην ομάδα της Μαδρίτης έχει διευρυνθεί καθώς υπάρχουν ακόμα οι Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Κριστιάνο Ρονάλντο και φυσικά ο ίδιος ο Μουρίνιο.

Αλέξις Σάντσες (Από Ουντινέζε σε Μπαρτσελόνα)

Ο MVP της περσινής Serie A άφησε μετά από τρία χρόνια το Ούντινε για να συνεχίσει την καριέρα του στη Βαρκελώνη. Ο 23χρονος επιθετικός υπέγραψε με την Μπαρτσελόνα συμβόλαιο συνεργασίας για 5 χρόνια και η μεταγραφή του θα κοστίσει συνολικά 47 εκατ. ευρώ. Ωστόσο από αυτά, άμεσα θα καταβληθούν τα 6 εκατ. ευρώ. Επίσης υπάρχει συμφωνία να γίνεται κάθε χρόνο ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για την επόμενη πενταετία. Τον παίκτη διεκδικούσαν παράλληλα οι Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ ενδιαφέρον είχε εκφράσει και η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο μεταγραφή του Σάντσες στους «μπλαουγκράνα» είναι η ακριβότερη Χιλιανού ποδοσφαιριστή στην ιστορία.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Από Μπαρτσελόνα σε Μίλαν)

Η καλή περσινή χρονιά που έκανε ο Σουηδός επιθετικός ως δανεικός με τη φανέλα των «ροσονέρι» ήταν η αιτία ο ιταλικός σύλλογος να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς που υπήρχε στο συμβόλαιό του από την Μπαρτσελόνα και να τον αποκτήσει. Οι Ιταλοί πλήρωσαν 24 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του 29χρονου στράικερ από την ομάδα της Καταλονίας. Ο ίδιος ο παίκτης, αν και είχε προτάσεις από άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, τελικά προτίμησε να παραμείνει στο Σαν Σίρο .

Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Άστον Βίλα σε Λίβερπουλ)

Η επιθυμία του Κένι Νταλγκλίς να αποκτήσει τον ακραίο επιθετικό από την Άστον Βίλα έγινε πραγματικότητα. Ο Ντάουνινγκ έγινε το τέταρτο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ για την φετινή σεζόν μετά τους Τσάρλι Άνταμ, Τζόρνταν Χέντερσον και Αλεξάντερ Ντόνι. Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο 26χρονος διεθνής δεν έχει γίνει γνωστό τι χρονικής διάρκειας είναι, ωστόσο είναι πολυετές. Η μετακίνησή του στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ άγγιξε τα 23 εκατ. ευρώ.

Μάνουελ Νόιερ (Από Σάλκε σε Μπάγερν Μονάχου)

Η Μπάγερν Μονάχου μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τη Σάλκε κατάφερε να αποκτήσει το Μάνουελ Νόιερ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2016 τους Βαυαρούς και αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή για φέτος στην Γερμανία. Ο 25χρονος γκολκίπερ κόστισε 18 εκατ. ευρώ ενώ θα δοθούν στη Σάλκε επιπλέον 3 εκατ. ευρώ σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος και άλλα 4 εκατ. ευρώ αν κατακτηθεί και το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διεθνής πορτιέρο υπέγραψε συμβόλαιο τεσσάρων ετών έναντι 6 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Πηγή: sday.gr