Ο Πορτογάλος Ζεκά της Βιτόρια Σετούμπαλ θα είναι όπως όλα δείχνουν η τέταρτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

Μετά τους Κούινσι, Τοτσέ και Βιτόλο, ο 22χρονος «πασπαρτού» που κι αυτός είναι επιλογή του Φερέιρα, βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με το «τριφύλλι» και ενδεχομένως η μετακίνησή του να τελειώσει σύντομα.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός της επόμενης σεζόν θα αρχίσει να χτίζεται από την ερχόμενη Τρίτη, μια και στην πρώτη προπόνηση επί ελληνικού εδάφους, θα συμμετέχουν και τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα.

Οι Κούινσι και Τοτσέ αναμένονται την Δευτέρα στην Ελλάδα, μέρα, που θα επιστρέψει και η υπόλοιπη αποστολή από την Αυστρία. Αν κλείσει γρήγορα και θετικά η περίπτωση του Ζεκά, δεν αποκλείεται να συμμετέχει κι αυτός στην προπόνηση της Τρίτης που θα δούμε εν πολλοίς, τον… νέο Παναθηναϊκό.

Ο 22χρονος μέσος της Σετουμπάλ είναι διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Πορτογαλίας, ενώ πέρυσι είχε 25 συμμετοχές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα. Η περίπτωσή του, αν και εξετάζεται καιρό, «έτρεξε» άμεσα μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Η κλασσική θέση του Ζεκά είναι «8άρι», δηλαδή ως εσωτερικός μέσος μπροστά από το αμυντικό χαφ. Έχει ύψος 1.80 και τρέχει αρκετά στη μεσαία γραμμή. Ο μεγάλος διασκελισμός και συνεχείς κινήσεις στον χώρο τον κάνουν εργαλείο του προπονητή. Η ταχύτητα του και η σχετικά καλή τεχνική κατάρτιση του ποδοσφαιριστή, «λύνουν» τα χέρια του Φερέιρα και για το… πλάι, αφού ο Ζεκά, μπορεί να αγωνιστεί κι εκεί.

Κι αυτό, μια και στις πτέρυγες, κλασσικοί ακραίοι θεωρούνται μόνο οι Λέτο και Κουίνσι. Υπό προϋποθέσεις, μπορούν να αγωνιστούν εκεί και ο Μαρίνος με τον Νίνη, αν και αμφότεροι υπολογίζονται για τον άξονα. Ειδικά ο Σωτήρης Νίνης, που πάνω του βασίζει όλη την επιθετική ανάπτυξη του Παναθηναϊκού ο Φερέιρα. Και γίνεται αντιληπτό, πως με δύο κλασσικούς ακραίους μέχρι τον Δεκέμβρη που επιστρέφει ο Λάζαρος, θα ήταν πολύ δύσκολα να ανταπεξέλθει η ομάδα αφού εκτός απο το μισό πρωτάθλημα, υπάρχουν και οι όμιλοι. Είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, είτε του Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος, «αγκάθι» για τον Παναθηναϊκό αποτελεί η απόκτηση του Ρους από την Βόλφσμπουργκ, αφού «ναυαγεί» δεδομένα του Μπουμσόνγκ στους «Λύκους», την ώρα που οι «πράσινοι» ήθελαν να γλιτώσουν το βαρύ συμβόλαιο του Γάλλου αμυντικού. Αν βρεθεί ομάδα να πληρώσει τον Παναθηναϊκό για τον «Μπουμ», τότε, δεν αποκλείεται ο Παναθηναϊκός να αποκτήσει ακόμη έναν παίκτη. Σκέψεις υπάρχουν κυρίως για επιθετικό, αλλά για να προχωρήσει το τριφύλλι σε ακόμη μία προσθήκη, θα πρέπει να υπάρξουν αποδεσμέυσεις. Με τους Μπουμσόνγκ και Πλεσί, να φαντάζουν ως οι πιο πιθανές περιπτώσεις.

Πηγή: sport-fm.gr