Στη Λιθουανία –και όχι στη Θεσσαλονίκη- θα αναζητήσει την πρόκριση για τους ομίλους της Euroleague ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά», δεν θα φιλοξενήσει τελικά τη διοργάνωση του Final 8 και θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλατασαράι μακριά από την έδρα του. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοργανώτρια αρχή, τα τουρνουά θα πραγματοποιηθούν σε Βίλνιους και Σαρλερουά.

Για την τελική απόφαση λήφθηκαν υπ’ όψιν η εμπειρία των πόλεων σε διοργάνωση αντίστοιχων αγώνων, η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου αλλά και των υποδομών. Οι αναμετρήσεις στις οποίες θα διεξαχθούν από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου.

Στον πρώτο προκριματικό όμιλο που θα διεξαχθεί στη Λιθουανία συμμετέχουν, πέραν του ΠΑΟΚ, η Λιέτουβος Ρίτας, η Βιλερμπάν, η Γκραβελίν, η Σολέ, η Γαλατασαράι, η Μπούντουτσνοστ και η Τσιμπόνα, ενώ στον δεύτερο , που θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο θα αγωνιστούν οι Σαρλέρουα, Άλμπα Βερολίνου, Μπάνβιτ, BC Ντόνετσκ, Χίμκι, Νίμπουργκ, Τούροβ και Ρίγα.

Οι δύο ομάδες, αντίστοιχα, που θα είναι νικήτριες και των τριών αγώνων σε αυτά τα μίνι τουρνουά θα πάρουν τα δύο τελευταία εισιτήρια για τους ομίλους. Οι υπόλοιπες 14 θα αγωνιστούν στο Eurocup.

Α’ Προκριματικό Τουρνουά

1. Βιλερμπάν (Γαλλία)-Γκραβελίν (Γαλλία)
2. ΠΑΟΚ (Ελλάδα)-Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
3. Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία)-Μπούντουτσνοστ (Μαυροβούνιο)
4. Τσιμπόνα (Κροατία)-Σολέ (Γαλλία)

Ημιτελικά:

Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4

Β’ Προκριματικό Τουρνουά

1. Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)-Ρίγα (Λετονία)
2. Σαρλερουά (Βέλγιο)-BC Ντόνετσκ (Ουκρανία)
3. Χίμκι (Ρωσία)-Τούροβ (Πολωνία)
4. Νίμπουρκ (Τσεχία)-Μπάνβιτ (Τουρκία)

Ημιτελικά:

Νικητής 1-Νικητής 2
Νικητής 3-Νικητής 4