Ο Ντ’ Ορ Φίσερ φαίνεται πως περνά σε πρώτο πλάνο στον Ολυμπιακό για να καλύψει τη θέση του σέντερ. Ο 30χρονος Αμερικανός (2,11μ.) έμεινε ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης και δεν αποκλείεται η μεταγραφή του να προχωρήσει σύντομα για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Φίσερ, που διακρίνεται για τις αμυντικές του ικανότητες, είχε φέτος 6,2 πόντους (77,8% στις βολές, 61,3% στα δίποντα), 4,7 ριμπάουντ και 1,4 τάπες σε 19,6 λεπτά κατά μέσο όρο στην ACB, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 6,2 πόντους (87,1% στις βολές, 56,9% στα δίποντα), 5,9 ριμπάουντ και 1,4 τάπες σε 18 λεπτά ανά αγώνα. Στους δύο αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό είχε «φτωχή» παρουσία: 4 πόντους (2/2 βολές, 1/3 δίποντα), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 τάπες και 1 λάθος σε 23 λεπτά στο ΣΕΦ, ενώ στη Μαδρίτη είχε 5 πόντους (1/1 βολή, 2/5 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 τάπες σε 14 λεπτά.

Για τη θέση του σέντερ «παίζει» δυνατά και το όνομα του Μίλοβαν Ράκοβιτς. Ο θηριώδης σέντερ που αποχωρεί από τη Σιένα έχει το πλεονέκτημα πως είναι κοινοτικός και μάλιστα Σέρβος (έχει επιλεγεί από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς για την προετοιμασία εν όψει Ευρωμπάσκετ). Έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με τον Φίσερ και πιθανότατα δεν θα αποκτηθούν και οι δύο. Ο 26χρονος άσος (2,08μ.) είχε φέτος 7,6 πόντους (75% στις βολές, 63,6% στα δίποντα), 3,3 ριμπάουντ και 1,1 κλέψιμο κατά μέσο όρο στο ιταλικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 8 πόντους (56% στις βολές, 54,4% στα δίποντα) και 3,8 ριμπάουντ ανά αγώνα. Στους τέσσερις αγώνες απέναντι στον Ολυμπιακό στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας είχε μέτρια παρουσία με 4,5 πόντους (33,3% στις βολές, 39% στα δίποντα) και 2,25 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Η περίπτωση του Κάιλ Χάινς απομακρύνεται λόγω ύψους (1,98μ.) για τη θέση του σέντερ, ενώ ο Λάζαρος Παπαδόπουλος θα απασχολήσει μόνο αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις ξένων ή κοινοτικών για να καλυφθούν τα αγωνιστικά κενά. Για τη θέση «4», ο Τέρενς Μόρις ζήτησε προθεσμία για να μπει σε διαδικασία συζητήσεων.

Στο μεταξύ, προτεραιότητα της διοίκησης του Ολυμπιακού είναι να ανανεώσει τη συνεργασία της με τους Μιχάλη Πελεκάνο, Γιώργο Πρίντεζη και Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ο πρώτος έχει πρόταση από τη Μοντεγκρανάρο και ο τρίτος από τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, που ήδη απέκτησε τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν πως έχουν τον τρόπο να τους κρατήσουν στην ομάδα. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος εξακολουθούν να έχουν στο στόχαστρό τους τον Νίκο Ζήση, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να λυθεί το συμβόλαιό του με τη Σιένα.

Πηγή: sport-fm.gr