Τη θέση του βασικού επιθετικού στον ΠΑΟΚ θέλει να «καπαρώσει» ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ο Κλάους Αθανασιάδης, όπως τόνισε στη Sportday. Ο Έλληνας επιθετικός επεσήμανε ότι στόχος του είναι να βρίσκεται στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδας, αναφέρθηκε στο κενό που άφησε η αποχώρηση του Μουσλίμοβιτς, το νέο του συμβόλαιο, αλλά και την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο επιθετικός του «Δικεφάλου του Βορρά» στη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα:

-Θεωρείς ότι η περσινή σου σεζόν ήταν η καλύτερη και πλέον πρέπει να μπει ο πήχης ψηλότερα;
«Έτσι όπως ολοκληρώθηκε η περίοδος με την κλήση στην Εθνική, πράγματι αυτή η σεζόν ήταν η καλύτερη. Από εδώ και πέρα στόχος είναι να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ και φυσικά στην Εθνική ομάδα».

-Έβαλες γκολ στο πρώτο φιλικό, αυτό σημαίνει ότι ξεκίνησες ιδανικά τη σεζόν;
«Στη σεζόν αυτή έχουμε έναν νέο προπονητή και ο πρώτος στόχος είναι να τον μάθουμε και να μας μάθει. Από εκεί και πέρα, για εμένα το γκολ απλώς σημαίνει ότι παίρνω ψυχολογία για να συνεχίσω».

-Τι περιμένετε στη χρονιά που έρχεται, όταν πέρυσι αλλάξατε τρεις προπονητές;
«Το τι γίνεται με τον προπονητή είναι θέμα της διοίκησης. Ως ποδοσφαιριστές, σαφώς θέλουμε να έχουμε μια σταθερή φιλοσοφία».

-Τι σου λέει το γεγονός ότι από τη θέση που παίζεις αποχώρησε ο Μουσλίμοβιτς;
«Όλοι ξέρουμε τι έχει προσφέρει στην ομάδα ο Μουσλίμοβιτς. Και εμένα με βοήθησε, μια και πήρα στοιχεία και από αυτόν. Είναι πάντα καλό να έχεις τέτοιους συμπαίκτες».

-Αν μπορούσες να ξεχωρίσεις ένα μεγάλο στόχο για τον ΠΑΟΚ, ποιον θα έβαζες στην πρώτη θέση;
«Ο ΠΑΟΚ πάντα πρέπει να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το ζητούμενο. Στην αρχή της χρονιάς, πάντως, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να μπούμε στους ομίλους του Europa League».

-Πώς νιώθεις που τώρα ξαναμαζεύεται η καλή παρέα της ομάδας Νέων που είχε πάρει το πρωτάθλημα πριν από λίγα χρόνια;
«Είναι πολύ σημαντικό και ωραίο αυτό που γίνεται. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά τη συμμετοχή, άλλοι θα κρίνουν».

-Στις προπονήσεις των πρώτων ημερών αλλά και στο φιλικό πρώτος στόχος σας ήταν να δείξετε στο γήπεδο όλα αυτά που ζητεί ο προπονητής;
«Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, αλλά είναι σίγουρο ότι για να πετύχουμε χρειάζεται πολύ χρόνος».

-Όλα όσα έγιναν στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες μέρες τα μαθαίνετε; Επηρεάζουν την ομάδα;
«Μαθαίνουμε, αλλά δεν νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε και θέση. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας και όλα τα άλλα τα αφήνουμε στην άκρη».

-Με το νέο σου συμβόλαιο τι γίνεται;
«Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις και πιστεύω ότι όταν γυρίσουμε από εδώ αυτές θα ολοκληρωθούν. Δική μου επιθυμία είναι ξεκάθαρα να παραμείνω στην ομάδα».

-Η αντιμετώπιση από τον κόσμο στη Γερμανία σε ξάφνιασε;
«Κοιτάξτε, όσο θυμάμαι και από ταξίδια που κάναμε με τη δεύτερη ομάδα, πάντα οι φίλαθλοι ήταν κοντά μας. Το περιμέναμε, μια και ξέρουμε πόσο αγαπούν τον ΠΑΟΚ».

-Νιώθεις μεγάλος απέναντι στους συνομηλίκους σου που τώρα επέστρεψαν;
«Όχι, δεν θα το έλεγα. Τους μιλάω πάντως και σε όλους λέω ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι. Εντός και εκτός γηπέδου, για να βγάζουν πάντα τον εαυτό τους».

-Ο δανεισμός σου τελικά σε ωφέλησε. Τι θα έλεγες σε όσους ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο;
«Εμένα σίγουρα με βοήθησε. Ήταν μία καλή επιλογή και βοήθησε όλες τις πλευρές. Σε όσους θα πάνε δανεικοί θα τους έλεγα ότι δεν πρέπει να σταματούν τη δουλειά, όσα εμπόδια και αν βρουν μπροστά τους».

-Όλα αυτά που γίνονται με τα σκάνδαλα στον χώρο του ποδοσφαίρου σε αγγίζουν;
«Όχι. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτά. Η πολιτεία πρέπει να πάρει τις αποφάσεις της».

Πηγή: sport-fm.gr