Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της Ευρωλίγκας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στη Βαρκελώνη. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα αντιμετωπίσουν πέντε θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες στην πρώτη φάση των ομίλων και σίγουρα θα αποφύγουν την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρώτο Γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης.
Δεύτερο Γκρουπ: Σιένα, Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Τρίτο Γκρουπ: Παρτιζάν, Ούνιξ Καζάν, Ουνικάχα Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.
Τέταρτο Γκρουπ: Πρόκομ, Μπιλμπάο, Εφές Πίλσεν, Ζαλγκίρις Κάουνας.
Πέμπτο Γκρουπ: Αρμάνι Τζινς Μιλάνο, Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Μπάμπεργκ, Καντού.
Έκτο Γκρουπ: Νανσί, ΚΚ Ζάγκρεμπ, Α’ ομάδα προκριματικών, Β’ ομάδα προκριματικών.

Οι ομάδες χωρίστηκαν σε γκρουπ δυναμικότητας βάσει ενός συντελεστή που προκύπτει από τα αποτελέσματά τους την τελευταία τριετία. Κάθε νίκη μετρά για δύο βαθμούς και κάθε ήττα για έναν. Η πρόκριση στο Top 16 αποφέρει άλλους δύο βαθμούς, όπως και η πρόκριση στα προημιτελικά, ενός η παρουσία σε Final 4 δίνει έναν βαθμό και η πρόκριση στον τελικό επίσης.
Αν δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε υπερτερεί εκείνη που έχει περισσότερες νίκες στην τριετία. Αν και πάλι υπάρχει απόλυτη ισορροπία, μετράει η παρουσία στην Ευρωλίγκα ή το Eurocup της τελευταίας σεζόν.

Στην κλήρωση της Πέμπτης (13:00), ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να τεθούν αντιμέτωπες στην πρώτη φάση. Εξαίρεση αποτελεί η Ισπανία, που συμμετέχει στην Ευρωλίγκα με πέντε ομάδες. Ομάδες που αγωνίζονται στην ίδια πόλη, όπως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Εφές Πίλσεν, δεν θα αγωνίζονται την ίδια εβδομάδα εντός έδρας, κάτι που θα διασφαλιστεί με κλειδάριθμο.

Πηγή: sport-fm.gr