Την τρέχουσα εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη, θα ανακοινωθεί η λίστα με τους παίκτες που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (31/8-18/9). Ο Ηλίας Ζούρος έχει σχεδόν καταλήξει στους εκλεκτούς του, που αναμένεται να συγκεντρωθούν για προετοιμασία στα μέσα Ιουλίου.

Δύο είναι τα μεγάλα ερωτηματικά για τη σύνθεση της Εθνικής: η συμμετοχή του Γιάννη Μπουρούση και του Βασίλη Σπανούλη. Ο πρώτος είχε εκφράσει μετά τον δεύτερο τελικό της Α1 την πρόθεση να μην κατέβει στην προσεχή διοργάνωση. Πέραν της δυσαρέσκειάς του για τη διαιτησία, ο διεθνής σέντερ εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε επέμβαση στο μετακάρπιο για να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που κουβαλά από την περσινή προετοιμασία της «επίσημης αγαπημένης». Στις τάξεις της ομοσπονδίας, ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία πως θα είναι και πάλι παρών. Όσο για τον Βασίλη Σπανούλη, αν οι γιατροί ανάψουν… πράσινο για τη συμμετοχή του θα είναι διαθέσιμος. Ο Λαρισαίος γκαρντ έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από ενοχλήσεις στους προσαγωγούς στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν και το πρόβλημα αντιμετωπίζεται μόνο με ξεκούραση.

Από εκεί κι έπειτα, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν πείθεται να ανακαλέσει την απόφασή του να μην ξαναφορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ απών αναμένεται να είναι και πάλι ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Όσο για τους παρόντες, έχουμε και λέμε…

Στα γκαρντ σίγουρη είναι η παρουσία των Νίκου Ζήση και Νικ Καλάθη, ενώ οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Κώστας Σλούκας είναι έτοιμοι να εξαργυρώσουν την εξαιρετική τους σεζόν με Περιστέρι και Άρη αντίστοιχα παίρνοντας «προαγωγή» από τους Νέους, πιθανώς και ο Νίκος Παππάς παρότι που δεν έκανε αντίστοιχα καλή χρονιά με τον Κολοσσό Ρόδου. Ο Δημήτρης Τσαλδάρης, που είχε καλή παρουσία στην Ιταλία με τη Σασάρι και ο Γιάννης Καλαμπόκης, που είχε αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας είναι δύο επιπλέον λύσεις. Ο Κώστας Βασιλειάδης θα είναι σίγουρα στην προεπιλογή και αυτή τη φορά, βάσει της χρονιάς που κάνει στην Μπιλμπάο, μοιάζει περισσότερο πιθανό από ποτέ να μπει στη δωδεκάδα.

Στη θέση «3» οι Στράτος Περπέρογλου και Κώστας Παπανικολάου θα είναι στην προεπιλογή (ο πρώτος σίγουρα στη δωδεκάδα), ενώ θέση σε αυτή πιθανώς να έχουν δύο ομογενείς, ο Πατ Καλάθης που έκανε θραύση στον Κολοσσό Ρόδου, αλλά και ο Μάικ Μπράμος που βοήθησε σημαντικά τη Γκραν Κανάρια στη φετινή της πολύ καλή πορεία στην ACB Liga.

Για το «4» ο Αντώνης Φώτσης είναι σίγουρος, με τους Κώστα Καϊμακόγλου και Γιώργο Πρίντεζη να δίνουν μάχη για μία θέση στη δωδεκάδα. Στις θέσεις «4» και «5» μπορούν να προσφέρουν Κώστας Τσαρτσαρής (εφόσον δεν αποφασίσει να ξεκουραστεί) και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (ο τελευταίος αυτή τη φορά δύσκολα θα μείνει εκτός δωδεκάδας), ενώ στο «5» δίπλα στον ακλόνητο Σοφοκλή Σχορτσανίτη και τον επανακάμψαντα Κώστα Κουφό υπάρχουν οι πολύ καλές λύσεις των Δημήτρη Μαυροειδή και Ίαν Βουγιούκα.

Σημειώνεται πως μετά την τελευταία ενημέρωση της FIBA κι αν δεν υπάρξει νέα… αλλαγή απόφασης, οι ομάδες θα δηλώσουν 12 παίκτες για τα τελικά της διοργάνωσης κι όχι 14, όπως αρχικά είχε διαφανεί προκειμένου να υπάρχουν περισσότερες λύσεις για τις ομάδες στη διοργάνωση που είναι πλέον μεγαλύτερη σε διάρκεια από ποτέ.

Πηγή: sport-fm.gr