Μετά από την κατάκτηση του τίτλου από την Μπαρτσελόνα στην Πριμέρα Ντιβισιόν το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατάκτηση των θέσεων που οδηγούν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και αυτής που υποβιβάζει στη Σεγούντα Ντιβισιόν.

Η μάχη των ομίλων!
Βαλένθια και Βιγιαρεάλ μάχονται για την 3η θέση της βαθμολογίας η οποία δίνει απευθείας την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «νυχτερίδες» έχουν προβάδισμα πέντε βαθμών και θέλουν μια νίκη στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές για να την κατοχυρώσουν… Μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το τρίποντο αυτό είναι η 37η αγωνιστική, που φέρνει την Βαλένθια να αντιμετωπίζει την Λεβάντε. Την ίδια στιγμή, η Βιγιαρεάλ υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης, έχοντας σαφώς δυσκολότερο έργο. Εάν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες της, τότε, θέλει νίκη επί της «βασίλισσας».

Η μάχη του Europa League…
Οι θέσεις πέντε και έξι οδηγούν στο Europa League. Αθλέτικ Μπιλμπάο και Ατλέτικο Μαδρίτης κατέχουν –αυτή τη στιγμή- τις προνομιούχες θέσεις, αλλά η Σεβίλλη –σε πρώτο λόγο- και λίγο πιο πίσω η Εσπανιόλ, καραδοκούν.

Η Μπιλμπάο με 54β. υποδέχεται τη Μάλαγα, η Ατλέτικο Μαδρίτης (52β.) την Έρκουλες. Η Σεβίλλη (52β.) παίζει με την Σοσιεδάδ, και –τέλος- η Εσπανιόλ (49β.) κοντράρεται εκτός έδρας με τη Σαραγόσα.

Η μάχη της παραμονής!

Η Σαραγόσα υποδέχεται την Εσπανιόλ, με σκοπό τη νίκη για να μπορέσει να ελπίζει. Μόλις έναν βαθμό… πιο πάνω η Χετάφε, η οποία παίζει στο γήπεδό της με την Οσασούνα.

Δύσκολο έργο έχει η Λα Κορούνια η οποία αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια, Μπαρτσελόνα, στο Καμπ Νου και στη φιέστα. Οι οπαδοί της «Μπάρτσα» θα θέλουν τη νίκη. Το αποτέλεσμα αυτό όμως δεν θα ευνοεί καθόλου την Λα Κορούνια που –ανάλογα με τα άλλα αποτελέσματα- ενδέχεται να βρεθεί και πάλι στην… καταραμένη θέση που οδηγεί στην Σεγούντα, μόλις μία αγωνιστική πριν το τέλος!

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Κυριακή 15/05/2011
(Κοινή ώρα έναρξης στις 22.00)

Αλμερία – Μαγιόρκα
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης
Χετάφε – Οσασούνα
Σεβίλλη – Σοσιεδάδ
Σαραγόσα – Εσπανιόλ
Βαλένθια – Λεβάντε
Μπαρτσελόνα – Λα Κορούνια
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα
Σπόρτινγκ Χιχόν – Ρασίνγκ Σανταντέρ
Ατλέτικο Μαδρίτης – Έρκουλες

Η επόμενη αγωνιστική (38η)

Κυριακή, 22/05/2011
Ρεάλ Μαδρίτης – Αλμερία
Οσασούνα – Βιγιαρεάλ
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Χετάφε
Εσπανιόλ – Σεβίλλη
Λεβάντε – Σαραγόσα
Λα Κορούνια – Βαλένθια
Μάλαγα – Μπαρτσελόνα
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Αθλέτικ Μπιλμπάο
Έρκουλες – Σπόρτινγκ Χιχόν
Μαγιόρκα – Ατλέτικο Μαδρίτης

πηγή: sportfm