Οι «πράσινοι» θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ με μία διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Θα είναι η πρώτη φορά που οι «πράσινοι» θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους, έχοντας ηττηθεί στην τελευταία αναμέτρηση της κανονικής διάρκειας της σεζόν!

Αν αναλογιστούμε μάλιστα και τα πεπραγμένα του «δικεφάλου του Βορρά» στο τελευταίο του παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας και τι κάνει όταν μπαίνει στη διαδικασία του «μίνι πρωταθλήματος», τότε το «τριφύλλι» θα πρέπει να προσέχει διπλά στην Τούμπα!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το 2007-08, ο Παναθηναϊκός τελείωσε το πρωτάθλημα με νίκη επί του Άρη (1-0) και διατηρήθηκε σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων, επικρατώντας την 1η αγωνιστική των πλέι οφ της ΑΕΚ με σκορ 4-1.

Την επόμενη χρονιά, το 2008-09, το «τριφύλλι» τελείωσε τη Σούπερ Λίγκα με νίκη 3-1 επί του ΟΦΗ, ενώ στα πλέι οφ κρατήθηκε ζωντανό με το 1-1 ξανά με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Φέτος για πρώτη φορά (πέρυσι πήρε πρωτάθλημα και δεν συμμετείχε), ο Παναθηναϊκός θα μεταβεί στην Τούμπα με την πικρή γεύση της ήττας από την 30η αγωνιστική (3-2 από τον Ολυμπιακό Βόλου) και άπαντες περιμένουν την αντίδραση του, κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος επανέλαβε την παλιά του συνήθεια.

Οι Θεσσαλονικείς δεν συμμετείχαν στα πλέι οφ το 2007-08. Την επόμενη σεζόν, τελείωσαν το πρωτάθλημα με νίκη 4-2 επί του Πανσερραϊκού και ξεκίνησαν τα πλέι οφ με διπλό στην έδρα της Λάρισας (2-0).

Πέρυσι, ο «δικέφαλος του Βορρά» ήρθε ισόπαλος στο ΟΑΚΑ 0-0 με την ΑΕΚ και έπαιξε με ανεβασμένη ψυχολογία στο «μίνι πρωτάθλημα». Το αποτέλεσμα; Νίκησε τον αιώνιο αντίπαλο Άρη με σκορ 2-0.

Λίγες εβδομάδες πριν, οι παίκτες του Μάκη Χάβου έκαναν το χρέος τους. Ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στη Σούπερ Λίγκα με νίκη 1-0 επί της Κέρκυρας και προετοιμάζονται για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ευελπιστώντας να συνεχίσουν τη θετική προϊστορία στην πρεμιέρα των πλέι οφ, τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται ενδεχόμενη… στραβή εκκίνηση!

Πηγή: sportfm.gr