Αρνητικός να εμπλακεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός με μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που ήδη κατέχει είναι ο Παύλος Γιαννακόπουλος, όπως δηλώνει στην Sportday, τουλάχιστον μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με τις κασέτες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα συναντάται με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ενόψει του Διοικητικού Συμβουλίου της Τρίτης. Πλαφόν στα συμβόλαιο βάζουν οι «πράσινοι», τη στιγμή που «ξαναζεστάθηκε» η περίπτωση του Ρινάουντο.

Μιλώντας στον Γιώργο Χελάκη και τη Sportday που δημοσιεύεται σήμερα, ο πρόεδρος της «πράσινης» ΚΑΕ τονίζει:

Για την αγορά μεγαλύτερου ποσοστού: «Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι όσο δεν ξεκαθαρίζει η ήρα από το στάρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο, εγώ δεν ασχολούμαι. Δεν πρόκειται να γίνω συνομιλητής των ανθρώπων που κινούνται στο παρασκήνιο και εννοώ παράγοντες που δρουν και στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκας».

Για το αν θα πάει στο Δ.Σ.: «Ναι, θα πάω και θα πω αυτά που σας λέω. Δεν ασχολούμαι όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το 25% του Γιάννη Βαρδινογιάννη: «Όχι, δεν πρόκειται να πάρω το 25% του κυρίου Βαρδινογιάννη».

Για τη συνάντησή του με τον “Τζίγκερ”: «Κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθώ μαζί του αύριο (σ.σ.: σήμερα)».

Φαβορί για την προεδρία ο Γόντικας

Ο τρόπος διοίκησης του Παναθηναϊκού επί ημερών Δημήτρη Γόντικα έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους όλους τους μετόχους του «τριφυλλιού», με αποτέλεσμα να αναμένεται να υπάρξει ομοφωνία υπέρ της πρότασης παραμονής του ως προέδρου του συλλόγου. Από την άλλη πλευρά, ο Νικόλας Πατέρας δεν πρόκειται να ασχοληθεί και πάλι ενεργά με την ομάδα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει και άλλη λύση για την προεδρία των «πρασίνων» που να καλύπτει όλες τις πλευρές.

Ο Γόντικας πάντως έχει ξεκαθαρίσει το οικονομικό τοπίο στους μετόχους του Παναθηναϊκού, κάτι που αναμένεται να κάνει και στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο, όπου θα προβάλει τις λύσεις της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ή των πωλήσεων. Μάλιστα, ο προεδρεύων αντιπρόεδρος του «τριφυλλιού» θα αναφερθεί και στην περικοπή μισθών και συμβολαίων, ώστε βάσει μπάτζετ για τη νέα χρονιά, η ομάδα να είναι βιώσιμη οικονομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sportday και με βάση το πλάνο που έχει χαραχθεί, υπάρχει πλαφόν και στα συμβόλαια των παικτών που θα έρθουν, αλλά και στο ποσό που θα δοθεί σε ομάδα σε μία αγορά παίκτη. Έτσι, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να δώσει σε κανένας ποδοσφαιριστή που θα αποκτηθεί το καλοκαίρι συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές άνω των 800.000 ευρώ, ενώ και το κόστος μεταγραφής δεν πρόκειται να υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ. «Ανοιχτό» είναι και το ενδεχόμενο να κληθούν για μείωση των αποδοχών τους παίκτες που εισπράττουν πάνω από 900.000 ευρώ,

Ξανά για Ρινάουντο

Στο μεταγραφικό κομμάτι, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα περιμένει το ΔΣ της Τρίτης ώστε να γνωρίζει το μπάτζετ με το οποίο θα κινηθεί για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αν και τα ποσά είναι λίγο-πολύ αναμενόμενα. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει ήδη στρέψει την προσοχή του στη λατινοαμερικανική αγορά, όπου ξέρει ότι υπάρχουν περιπτώσεις φτηνές και καλές. Μία εξ αυτών είναι και ο Φαμπιάν Ρινάουντο, ο οποίος είχε απασχολήσει τους «πράσινους» και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Στα συν του τεχνικού του «τριφυλλιού» είναι και το γεγονός ότι στο ρόστερ έχει θέση για έναν ή δύο ξένους, κάτι που του δίνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στις συγκεκριμένες αγορές.

– Ενδιαφέρον για Τζόρβα προκύπτει από ομάδες της Ιταλίας, Γερμανίας και Ισπανίας, χωρίς να έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση ακόμα.

– Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα οι «πράσινοι», ύστερα από το διήμερο ρεπό που τους είχε δοθεί από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα.

– Στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την προσπάθεια του μπασκετικού Παναθηναϊκού θα βρεθούν οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου, στον αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Πηγή: sport-fm