Κοινό στόχο, αλλά διαφορετικό κίνητρο έχουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στις αποψινές αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» φιλοξενούν τη Σιένα με στόχο το 2-0, έστω και χωρίς διαστημική διαφορά, για να φτάσουν ένα βήμα από την τρίτη διαδοχική συμμετοχή τους σε Final 4. Οι «πράσινοι» στοχεύουν στην ισοφάριση σε 1-1 κόντρα στην Μπαρτσελόνα, για να μην επιστρέψουν με δύο ήττες στην Αθήνα και απομακρυνθεί περισσότερο η… Βαρκελώνη.

Ολυμπιακός-Σιένα 21:45 (ΕΤ1)

Το πρώτο βήμα έγινε εμφατικά. Η ουσία όμως είναι το 1-0, είτε με +48 (το 89-41 της Τρίτης), είτε με +1. Και στον Ολυμπιακό γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως ο προχθεσινός υγιεινός περίπατος απέναντι στη Σιένα δεν θα έχει καμία αξία αν δεν συνοδευτεί με μία ακόμη νίκη, δίχως απαραίτητα μεγάλη διαφορά, απόψε στον δεύτερο αγώνα της προημιτελικής σειράς απέναντι στους πρωταθλητές Ιταλίας.

«Είμαστε ακόμη στο 1-0 και η πρόκριση κρίνεται στις τρεις νίκες. Άρα δεν έχουμε πετύχει ακόμη τίποτα», τόνισαν στις δηλώσεις τους ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, αλλά και οι τρεις πιο έμπειροι παίκτες της ομάδας, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ράσο Νεστέροβιτς.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς ακολούθησε χθες μέρος του προγράμματος και είναι ξανά εξαιρετικά αμφίβολο αν θα συμπεριληφθεί στη δωδεκάδα, όπως και ο υγιής Μάρκο Κέσελ, που όμως κρίνεται ανέτοιμος. Στον αντίποδα, η ιταλική ομάδα επέλεξε να προπονηθεί στα… κρυφά προτιμώντας το γήπεδο του Αιγάλεω, μακριά από το ΣΕΦ και τα φώτα της δημοσιότητας. Πάντως ο Μάρκο Γιάριτς, που υπέστη ένα μικρό κάταγμα στη μύτη την Τρίτη, θα αγωνιστεί κανονικά, πιθανότατα με προστατευτική μάσκα.

Στόχος δεν είναι άλλος από το 2-0, προκειμένου οι «ερυθρόλευκοι» να ταξιδέψουν με… προίκα την επόμενη εβδομάδα στην Ιταλία για να «καθαρίσουν» εκεί την πρόκριση έχοντας πλέον τρία match-ball. Κι αν ακόμη δεν καταφέρουν να πάρουν ένα από τα δύο ματς στην «Πάλασπορτ Μενς Σάνα», θα έχουν μία τρίτη και τελευταία ευκαιρία.

Στο «σπίτι» τους, με τον κόσμο τους. Έναν κόσμο που απόψε αναμένεται να γεμίσει για πρώτη φορά φέτος το ΣΕΦ. Η εξαιρετική εμφάνιση της Τρίτης σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή του φιλικού της ποδοσφαιρικής ομάδας με τον Ερυθρό Αστέρα στο γειτονικό «Καραϊσκάκη» μετατρέπουν το φαληρικό κλειστό σε πόλο έλξης.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα θα είναι οι Χουάν Κάρλος Μιτχάνα (Ισπανία) και Αντόνιο Κοντέ (Ισπανία) και Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία). Το τρίτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στην Ιταλία στις 21:00.

Μπαρτσελόνα-Παναθηναϊκός 22:15 (Novasports 4)

Την Τρίτη χάθηκε μια μάχη, αλλά όχι ο πόλεμος. Και στις τάξεις του Παναθηναϊκού είναι όλοι αποφασισμένοι να κερδίσουν τη δεύτερη μάχη και να γίνουν αφεντικά της σειράς απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Η σωματική (ειδικά για τους Διαμαντίδη, Νίκολας και Μπατίστ που έκαναν… υπερωρίες την Τρίτη) και ψυχολογική κόπωση μετά τον τρόπο που χάθηκε το πρώτο παιχνίδι είναι δεδομένη.

Όμως αυτό είναι το τελευταίο που σκέφτονται οι πρωταθλητές. Στο μυαλό τους υπάρχει μόνο η ισοφάριση της σειράς και η επιστροφή με το «κλεμμένο» πλεονέκτημα έδρας στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό ήταν και το νόημα των δηλώσεων του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Ντρου Νίκολας, που όπως και όλοι στο «τριφύλλι» απέφυγαν να μπουν σε διαδικασία κριτικής της διαιτησίας, αν και είχαν πολλούς λόγους να το κάνουν. Όμως όλοι θεωρούν-κι έχουν δίκιο-πως θα κάτι τέτοιο θα αποπροσανατολίσει την ομάδα.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα θα είναι οι Γκουερίνο Τσέρεμπουχ (Ιταλία), Σρνταν Ντοζάι (Κροατία) και Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία). Το τρίτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ στις 21:45.

Πηγή: sport-fm