Χειμαρρώδης εμφανίστηκε ο Μιχάλης Κασάπης για την βαριά ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό με σκορ 6-0 και έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού των παικτών προς την ιστορική φανέλα της «Ένωσης»!

Ο βετεράνος άσος των «κιτρινόμαυρων», επισήμανε την ανάγκη για κατάκτηση του Κυπέλλου, έδειξε κατανόηση στην οργή του κόσμου, υποστήριξε ότι καλοκαίρι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά και τάχθηκε στο πλευρό του Σταύρου Αδαμίδη

Πως σχολιάζεται την εμφάνιση της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και τι έφταιξε στην ήττα που γνώρισε από τον Ολυμπιακό;
«Τι σχόλιο να κάνω; Έξι σχόλια θα πρέπει να κάνω! Ήταν τραγικοί, όσο πιο λίγο μιλάς τόσο το καλύτερο. Ας σας μιλήσουν καλύτερα οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Στο 3-0 ο Χιμένεθ πήγε να χτυπήσει το παιχνίδι και το σκορ έφτασε στο 6-0. Ορισμένοι δεν σέβονται την φανέλα που φορούν. Τέλος πάντων, θα πρέπει να αφήσουν στο παρελθόν αυτό το παιχνίδι γιατί υπάρχει και το Κύπελλο».

Ο κόσμος έχει δυσαρεστηθεί με την εικόνα της ομάδας και μερικοί λένε πως δεν θα πανηγυρίσουν ενδεχόμενη κατάκτηση του Κυπέλλου. Τι έχετε να πείτε;
«Ο κόσμος πάνω στα νεύρα του λέει πολλά. Πιστεύω, πως άμα πάρει η ΑΕΚ το Κύπελλο θα το πανηγυρίσουν. Το Κύπελλο είναι ένας διαφορετικός θεσμός από αυτόν του πρωταθλήματος δεν έχουν καμία σχέση και θα πρέπει οι παίκτες να παλέψουν για το πάρουν. Ο κόσμος έχει να δει Κύπελλο 9 χρόνια και όπως και να το κάνουμε είναι ένας τίτλος. Βέβαια, είναι τσαντισμένοι και με το δίκιο τους».

Η ΑΕΚ εκεί που πηγαίνει καλά, πάντα κάτι γίνετε και όλα στραβώνουν, από την μια η πρόκριση στον τελικό και από την άλλη τα έξι γκολ από τον Ολυμπιακό. Τι φταίει;
Τα έχω πει και στο παρελθόν. Η ΑΕΚ είναι μια ζέστη μια κρύο. Τα Μ.Μ.Ε. πιστεύω ότι έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό. Με μια νίκη γινόμαστε μεγάλη ομάδα και με το που χάσουμε ένα παιχνίδι ξαφνικά γκρεμίζονται όλα. Παράδειγμα το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και την πρόκριση στον τελικό, αμέσως μετά βγήκαν όλοι και μίλαγαν για μεγάλη ομάδα, τώρα μετά τον Ολυμπιακό βγαίνουν και λένε τα αντίθετα. Μερίδιο ευθύνης έχουν όλοι, από την διοίκηση μέχρι και τον τελευταίο φίλαθλο. Για να μην κρυβόμαστε όμως, μετά το 2004 η ποιότητα είναι πολύ χαμηλή. Δεν φτάνουν 2-3 παίκτες για να έχεις καλή ομάδα, πρέπει να έχει τουλάχιστον είκοσι, ενώ μυθοποιούμε μερικούς από αυτούς χωρίς λόγο».

Αυτή την στιγμή στις τάξεις της ομάδας δεν υπάρχει και η καλύτερη ψυχολογία. Μπορεί η ΑΕΚ να διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους του Champions League από τα πλεί-οφ;
«Κατά την γνώμη μου δεν πρέπει οι ομάδες να παίζουν πλεί-οφ. Πήρες το πρωτάθλημα; πας Champions League. Βγήκες δεύτερος πας στα προκριματικά. Βγήκες τρίτος; παίρνεις αυτό που σου αξίζει. Λένε ότι είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι έτσι. Στο εξωτερικό έχουν την ποιότητα και κάνουν τα πλέι-οφ, στην Ελλάδα δεν την έχουμε. Λένε ότι γίνετε πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι έτσι. Όλοι θέλουν να είναι στην πεντάδα και δεν προσπαθούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Ο βασικός στόχος θα πρέπει να είναι το πρωτάθλημα και μετά όλα τα άλλα».

Τι πρέπει να αλλάξει το καλοκαίρι για να μπορέσει η ΑΕΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα;
«Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην ομάδα. Πάντως ο κ. Αδαμίδης κάνει ότι μπορεί και κάνει καλή δουλειά. Σίγουρα σε μια εποχή που τα οικονομικά του συλλόγου δεν είναι και τα καλύτερα δεν μπορούμε να ζητάμε πολλά. Το σίγουρο είναι ότι για να φτιαχτεί μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα θα πρέπει να έρθουν ποιοτικοί παίκτες στην ομάδα, αλλά και να βασιστούν κυρίως σε Έλληνες παίκτες, όπως πριν από κάποια χρόνια που η ΑΕΚ διεκδικούσε τα πρωταθλήματα, ενώ όσοι έρθουν θα πρέπει να καταλάβουν ότι η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με ιστορία και θα πρέπει να παίζουν για την φανέλα και όχι για τα χρήματα. Επίσης, θα πρέπει η διοίκηση να επιλέξει έναν προπονητή, είτε είναι ο Χιμένεθ, είτε κάποιος άλλος και να κάτσουν δύο χρόνια να φτιάξουν μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια».

Στον τελικό του Κυπέλλου ποιος πιστεύετε ότι θα είναι ο νικητής;
«Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα, που αν και στο πρωτάθλημα κινδυνεύει να υποβιβαστεί έχει φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου και διεκδικεί τον τίτλο. Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες ομάδες, ειδικά όταν μιλάμε για έναν τελικό. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και θα κριθεί στις λεπτομέρειες, ενώ για να πάρουν το Κύπελλο οι παίκτες της ΑΕΚ, θα πρέπει να είναι σοβαροί και να σεβαστούν τον αντίπαλο τους».

Πηγή: sday.gr