Δέκα μήνες πριν συγκρούστηκαν για το τρόπαιο στη Μαδρίτη. Την Τρίτη Μπάγερν και Ίντερ μάχονται στο Μόναχο για την επιβίωσή τους στο Champions League στη ρεβάνς του 1-0 υπέρ των Βαυαρών στο Μιλάνο. Το όνειρο του τρεμπλ θέλει να κρατήσει ζωντανό η Μαν. Γιουνάιτεντ υποδεχόμενη τη Μαρσέιγ μετά το… πονηρό 0-0 στο «Βελοντρόμ». Το Ρεάλ-Λιόν ξεχωρίζει την Τετάρτη.

Μπάγερν Μονάχου-Ίντερ
Μία από τις δύο φιναλίστ του Champions League θα αποχαιρετήσει πρόωρα το θεσμό. Η Μπάγερν Μονάχου καλείται να υπερασπιστεί στην έδρα της το γκολ με το οποίο πέρασε νικηφόρα από το «Τζουζέπε Μεάτσα» πριν από τρεις εβδομάδες για να πάρει ρεβάνς για την ήττα της στον τελικό της Μαδρίτης πριν από δέκα μήνες.

Οι Βαυαροί προέρχονται από θρίαμβο με 6-0 επί του Αμβούργου, ωστόσο παραμένουν τέταρτοι και για την ώρα εκτός θέσεων Champions League στην Bundesliga. Μετά και τον αποκλεισμό τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τη Σάλκε, το Champions League αποτελεί μονόδρομο προς την επιτυχία για τη φετινή σεζόν. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ, που αποφασίστηκε να παραμείνει στη θέση του ως το τέλος της σεζόν αλλά όχι να εξαντλήσει το συμβόλαιό του που λήγει το 2012, δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνο τον Ίβιτσα Όλιτς. Ο Ολλανδός τεχνικός μπορεί να αντιστρέψει το σε βάρος του κλίμα μόνο με μία πορεία τίτλου στην Ευρώπη, αλλά ένας πιθανός αποκλεισμός ίσως να τον στείλει νωρίτερα στο ταμείο ανεργίας.

Στον αντίποδα, η Ίντερ στραβοπάτησε την Παρασκευή στην έδρα της Μπρέσια (1-1) και βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μίλαν στη Serie A.

Πέρα από τον περσινό τελικό, οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν. Στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 1988/89 η Ίντερ είχε νικήσει 2-0 στο Μόναχο, αλλά οι Βαυαροί επικράτησαν στον επαναληπτικό της Ιταλίας με 3-1. Τη σεζόν 2006/07 αναμετρήθηκαν στους ομίλους του Champions League και η Μπάγερν νίκησε ξανά στο Μιλάνο (2-0), ενώ στη Γερμανία οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες 1-1.

Συνολικά, η Μπάγερν ως γηπεδούχος απέναντι σε ιταλικές ομάδες μετρά 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ η Ίντερ επί ιταλικού εδάφους έχει 4 νίκες, ισάριθμες ήττες και 7 ισοπαλίες. Οι Βαυαροί έχουν προκριθεί και στις 20 φορές που σε ευρωπαϊκή διοργάνωση είχαν επικρατήσει εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα. Οι «νερατζούρι» έχουν προκριθεί μόλις στις δύο περιπτώσεις από τις έξι που έχασαν το πρώτο ματς στην έδρα τους. Σημειώνεται πως η μοναδική φορά που μία ομάδα προκρίθηκε σε επόμενη φάση νοκ άουτ αγώνων του Champions League έχοντας χάσει το πρώτο ματς στην έδρα της, ήταν στα ημιτελικά του 1996, όταν ο Άγιαξ ανέτρεψε το 1-0 του Άμστερνταμ νικώντας με 3-0 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Στο όριο των καρτών από την Μπάγερν βρίσκονται οι Μάριο Γκόμεζ, Τόνι Κρόος και Ντάνιελ Πράνιτς, ενώ από την Ίντερ οι Κρίστιαν Κίβου και Λούσιο. Ο Λεονάρντο πήρε στην αποστολή όλους τους παίκτες του πλην των Βάλτερ Σάμουελ και Νταβίντ Σουάζο, ωστόσο δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει ο Τζιαμπάολο Πατσίνι, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί αν μπορούν να αγωνιστούν οι Λούσιο και Ντιέγκο Μιλίτο, που προέρχονται από τραυματισμούς.

Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)
Γήπεδο: «Αλιάντς Αρένα»

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μαρσέιγ
Τη νίκη που θα διατηρήσει ζωντανό το όνειρο του τρεμπλ θέλει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Μαρσέιγ στο «Ολντ Τράφορντ», στη ρεβάνς του… πονηρού 0-0 στο «Βελοντρόμ».

Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι πρωτοπόρος στην Premiership, ενώ το Σάββατο προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας με νίκη 2-0 επί της Άρσεναλ. Ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Ρίο Φέρντιναντ, Τζι Σουν Παρκ, Τζόνι Έβανς, Άντερσον και Μάικλ Όουεν, ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Νεμάνια Βίντιτς, ωστόσο επανέρχεται ο Νάνι. Ο Αντόνιο Βαλένσια επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά είναι ακόμη ανέτοιμος μετά την πολύμηνη αποχή του λόγω σοβαρού τραυματισμού. Η Μαρσέιγ είναι τέταρτη, αλλά σε απόσταση μόλις τεσσάρων βαθμών στη Ligue 1 μετά το θρίαμβο με 2-0 στην έδρα της Ρεν. Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών πέρα από τη γνωστή εδώ και καιρό απουσία του τραυματία Σέζαρ Αθπιλικουέτα.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στην πρώτη φάση των ομίλων της περιόδου 1999/2000, με τη Μαν. Γιουνάιτεντ να επικρατεί 2-1 στο «Ολντ Τράφορντ» και να χάνει 1-0 στη Γαλλία. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετρούν 8 νίκες και 3 ισοπαλίες (καμία ήττα) ως γηπεδούχοι απέναντι σε γαλλικές ομάδες, ενώ οι Μασσαλοί επί αγγλικού εδάφους έχουν 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες. Η Μαν. Γιουνάιτεντ έχει προκριθεί στις 8 από τις 12 περιπτώσεις που το πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς έληξε ισόπαλο, αλλά στις εννέα φορές που το πρώτο ματς δεν είχε σκορ (0-0) κατάφερε να πάρει το εισιτήριο μόλις στις πέντε περιπτώσεις. Η Μαρσέιγ, από την άλλη, έχει καταφέρει να προκριθεί στις 2 από τις 3 φορές που το πρώτο ματς στην έδρα της δεν είχε νικητή. Μάλιστα αυτές οι προκρίσεις είχαν έρθει στη ρεβάνς αγώνων που είχαν λήξει 0-0 στο γήπεδό της.

Η Μαν. Γιουνάιτεντ δεν έχει παίκτες στο όριο καρτών, ενώ κίνδυνο τιμωρίας διατρέχει ο Αντρέ Αγιέου από τη Μαρσέιγ.

Διαιτητής: Κάρλο Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)
Γήπεδο: «Ολντ Τράφορντ»

Πηγή: sport-fm.gr