Στο τιμόνι της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ θα βρίσκεται μέχρι το καλοκαίρι του 2012 ο Ηλίας Ζούρος, η πρόσληψη του οποίου ανακοινώθηκε επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η επίσημη παρουσίαση του Ηλία Ζούρου θα γίνει όταν το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του με τη Ζαλγκίρις. Μένει να φανεί αν θα παραμείνει στον πάγκο της λιθουανικής ομάδας μετά το καλοκαίρι, καθώς ο Τύπος της χώρας ανέφερε πως ο ιδιοκτήτης, Βλάντιμιρ Ρομάνοφ, δεν επιθυμούσε την παρουσία του ταυτόχρονα στους δύο πάγκους. Όσο για τους συνεργάτες του, αν και δεν υπάρχει ακόμη κάτι ανακοινώσιμο, θα είναι πιθανότατα ο Δημήτρης Πρίφτης, προπονητής της Καβάλας και εδώ και αρκετό καιρό μέλος του τεχνικού τιμ της Εθνικής, μαζί με τον μόνιμο συνεργάτη του Ηλία Ζούρου, Γιώργο Κετσελίδη.

Η ανακοίνωση:

«Ο Ηλίας Ζούρος είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, και ο Έφορος των Εθνικών Ομάδων, Γιώργος Κολοκυθάς. συναντήθηκαν και συζήτησαν σήμερα το πρωϊ με τον Ηλία Ζούρο. Οι δυο πλευρές ήρθαν σε πλήρη συμφωνία και ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε τα ηνία «της επίσημης αγαπημένης όλων των Ελλήνων» ενόψει του Eurobasket της Λιθουανίας το ερχόμενο καλοκαίρι και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο».

Πηγή: sport-fm.gr