Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, Δημήτρης Ιτούδης, Μάικ Μπατίστ και Κώστας Τσαρτσαρής βρέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κατάστημα «Public» στο «The Mall Athens» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της κασετίνας των πέντε ευρωπαϊκών τίτλων που έχουν κατακτήσει οι «πράσινοι». Το «παρών» έδωσαν επίσης και οι φίλοι της ομάδας με σκοπό να φωτογραφηθούν και να πάρουν αυτόγραφα από τους… πρωταγωνιστές.

Ο «Ζοτς», στο πλαίσιο της εκδήλωσης δήλωσε ευτυχής που αποτελεί μέρος της ιστορίας του «τριφυλλιού»: «Είναι μια πολύ καλή προσπάθεια αυτή με τα dvd γιατί έτσι είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της ομάδας. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι κι εγώ κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού και που βοήθησα ώστε να κατακτήσουμε τέσσερις ευρωπαϊκού τίτλους. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι σημαντική μόνο για τον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά και για τους συντελεστές των πέντε τίτλων».

Όσο για το αν ο ίδιος θα αποφάσιζε να γράψει για τα δικά του επιτεύγματα;

«Ακόμα είμαι πολύ νέος για να μπω σε τέτοια διαδικασία αν και έχω αρκετούς φίλους που μου το έχουν ζητήσει και που θα μπορούσαν με βοηθήσουν σε αυτό».

Το ευρωπαϊκό του 2007 ξεχώρισε ο Μάικ Μπατίστ, εξηγώντας ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ίδιο: «Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Η Ευρωλίγκα που κατακτήσαμε το 2007 στην Αθήνα έχει ξεχωριστή θέση για μένα, καθώς ήταν ο πρώτος μεγάλος μου τίτλος. Ως ομάδα πάντα έχουμε υψηλούς στόχους. Θέλουμε να κατακτούμε και τα τρία τρόπαια. Την άλλη εβδομάδα έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι. Πρέπει να πάμε στην Ισπανία και να παίξουμε το ματς σαν να είναι ένας τελικός».

Χαρούμενος που κατάφερε να ζήσει ό,τι έβλεπε μικρός στην τηλεόραση, δήλωσε ο Κώστας Τσαρτσαρής:

«Είμαι πανευτυχής που είμαι κι εγώ μέλος της ιστορίας. Μία ιστορία που έχει γραφτεί με μεγάλα γράμματα για το ελληνικό μπάσκετ, πολλές επιτυχίες. Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Λίγες ομάδες το έχουν καταφέρει. Με γεμίζει με χαρά ότι είμαι κι εγώ μέσα. Ελπίζω τα επόμενα χρόνια να έχουμε περισσότερα dvd.Το 1996 το έζησα έντονα. Ήταν συγκλονιστικό. Εμείς το βλέπαμε από την TV. Οι δύο τίτλοι που κατέκτησα (σ.σ. 2007 & 2009) είναι επίσης κάτι ιδιαίτερο και τους τοποθετώ μαζί με αυτό. Δε θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα έπαιζα στον Παναθηναϊκό. Είναι ό,τι πιο συγκλονιστικό στην καριέρα μου και στη ζωή μου. Όταν είσαι σε τέτοια ομάδα, έχεις πιθανότητες για την κορυφή. Έτσι καταφέραμε κι εμείς να γράψουμε το όνομά μας στην ιστορία. Και τα δύο είχαν δυσκολίες. Το 2007 είχαμε την πίεση κόσμου, ήταν εντός έδρας κι πολλοί είπαν πως ήταν αβαντάζ για εμάς, αλλά υπήρχε και πίεση. Ήταν το καλύτερο των τελευταίων δέκα ετών, συγκλονιστικά ματς που κρίθηκαν στο τέλος, όμορφο μπάσκετ. Το 2009 είχε κι αυτό δύσκολα παιχνίδια κι έναν τελικό που κρίθηκε στη λήξη. Μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες όλων των εποχών, που για δύο δεκαετίες κυριαρχούσε στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Είμαι σίγουρος πως θα το λένε και για ακόμη μία δεκαετία. Ευχή μου είναι να προσθέσουμε ακόμη ένα αστέρι κι ο κόσμος να έρθει να πάρει περισσότερα dvd…».

Ο Δημήτρης Ιτούδης ευχαρίστησε τον κόσμο και τόνισε πως αυτό που ενδιαφέρει τους «πράσινους» είναι το πως αυτά τα dvd θα αυξηθούν: «Πρώτα να πούμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι ήρθαν να τιμήσουν την εκδήλωση κι ένα “μπράβο” σε όλους όσοι βοήθησαν να βγει αυτό το αποτέλεσμα της δουλειάς. Παρέχει τη δυνατότητα να θυμούνται τι έκανε η μεγάλη ομάδα του Παναθηναϊκού, ίσως να κερδίσουν φιλάθλους. Είναι τιμή για εμάς ότι είμαστε κομμάτι της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Το όραμα κι ελπίδα όλου του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι να αυξηθούν τα dvds. Για εμάς η επόμενη ημέρα είναι αυτή που μας ενδιαφέρει. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας τρεις “τελικούς” (Μαρούσι, Ουνικάχα και τελικό κυπέλλου με Ολυμπιακό) μας εξιτάρει. Τα παιχνίδια αυτά δεν έχουν γυρισμό».

Πηγή: sportfm.gr