Πρωτοφανή συσπείρωση στον κόσμο του Παναθηναϊκού έχουν φέρει όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια και κυρίως μετά τη λήξη του ντέρμπι της ντροπής. Καυτή αναμένεται να είναι η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ το Σάββατο κόντρα στον Ατρόμητο, με τους οπαδούς να «τριφυλλιού» να θέλουν να αποθεώσουν τους παίκτες και παράλληλα να πραγματοποιήσουν ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

Στην ΠΑΕ υπάρχει η σκέψη για το ματς με τους Περιστεριώτες να υπάρξει γενική είσοδος 10 ευρώ προκειμένου οι κερκίδες του Ολυμπιακού Σταδίου να φιλοξενήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους σε μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή για αλλαγή -επιτέλους- στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, με ανακοίνωση του ο Ενιαίος Φορέας καλεί τους φιλάθλους σε μηχανοκίνητη πορεία που θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού και μέσω αυτής να μεταβεί ο κόσμος στο γήπεδο.

Παράλληλα, οι φίλοι της ομάδας θα θελήσουν να κάνουν μια προσπάθεια για να μεταπειστεί ο Τζιμπρίλ Σισέ και να μην εγκαταλείψει την Ελλάδα στο τέλος της σεζόν. Πάντως, ο Γάλλος δύσκολα θα αλλάξει τη γνώμη του, αφού δεν μπορεί με τίποτα να δεχτεί ότι τέτοια φαινόμενα, όπως αυτά που έζησε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» συμβαίνουν το 2011 σε ευρωπαϊκή χώρα. Πληροφορίες θέλουν μάλιστα τον επιθετικό των «πρασίνων», πέρα από τις επίσημες καταγγελίες στην UEFA, κυρίως για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχτηκε, να σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Μέχρι την UEFA

Ο επίσημος Παναθηναϊκός από την πλευρά του, αφενός είναι αγανακτισμένος για το γεγονός ότι ο διαιτητής του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό, κ. Καλόπουλος, εκτός από τις τραγικές αποφάσεις του εντός του αγωνιστικού χώρου, παρέλειψε να καταγράψει στο φύλλο αγώνα μια σειρά από γεγονότα, όπως και τα ρατσιστικά φαινόμενα σε βάρος του Σισέ. Αφετέρου δε, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχουν ετοιμάσει τον φάκελο με τα στοιχεία που θα καταθέσουν αρχικά στην ΕΠΟ και μέσω αυτής και στην UEFA. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα επεισόδια που ακολούθησαν μετά το σφύριγμα της λήξης και τις εκδηλώσεις ρατσιστικού περιεχομένου σε βάρος του Γάλλου ποδοσφαιριστή.

Ραντεβού με Λουκά
Στο μεταξύ, ακόμη και μέσα στην ημέρα αναμένεται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία του Δημήτρη Γόντικα με τον Λουκά Βύντρα προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πότε θα υπάρξει ραντεβού των δύο πλευρών με θέμα την ανανέωση του συμβολαίου του διεθνούς αμυντικού. Στις πρώτες επαφές είχε διαπιστωθεί σημαντική οικονομική διαφορά, όμως ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να επανέλθει με σαφώς βελτιωμένη προσφορά, ώστε να πειστεί ο Βύντρα και να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο.

Πηγή: sportfm.gr