Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Παναθηναϊκός που επικράτησε άνετα του Κολοσσού στο ΟΑΚΑ με 92-56, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών. Οι «πράσινοι» έδειξαν και πάλι το καλό τους πρόσωπο μετά τις ήττες από Κάχα Λαμποράλ και Άρη, αποκτώντας καλή ψυχολογία ενόψει της έναρξης του β΄ γύρου του Top 16 της Euroleague.

Με πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα αλλά και καλή άμυνα οι παίκτες του «Ζοτς» «κλείδωσαν» το ματς στις δύο πρώτες περιόδους, επιτρέποντας στον Σέρβο κόουτς να δώσει ανάσες σε Διαμαντίδη και Μπατίστ. Χρόνο συμμετοχής πήραν Ζούμπος και Μπόγρης.

Καλές εμφανίσεις από Νίκολας και Τσαρτσαρή για τους γηπεδούχους, ένα καλό δεκάλεπτο έκανε για τους «θαλασσί» ο Γιούριτσα Γκόλεματς.

Το ματς

Η καλή μέρα από την αρχή φάνηκε για τον Παναθηναϊκό που ξεκίνησε το σκοράρισμα από… μακριά. Οι πρώτοι εννέα πόντοι των «πράσινων» ήρθαν από τρίποντα των Διαμαντίδη, Περπέρογλου και Σάτο. Την ίδια στιγμή ο Κολοσσός έβρισκε λύσεις και δεν άφηνε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ. Πολύ καλό δεκάλεπτο έκανε ο πρώην παίκτης του «τριφυλλιού», Γιούριτσα Γκόλεματς. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έφτασαν αρκετές φορές στο +7 με τελευταία το 22-15 του Τέπιτς, ωστόσο ο Παππάς έτρεξε στον αιφνιδιασμό πετυχαίνοντας το τρίποντο και μειώνοντας σε 22-18 στο τέλος της περιόδου.

Το κρεσέντο των πρωταθλητών Ελλάδας από τα 6,75 δεν είχε σταματημό, έτσι γρήγορα έτρεξαν επιμέρους σκορ 12-2 και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 (36-22). Οι «πράσινοι» πίεσαν περισσότερο τους «θαλασσί» στην άμυνα αναγκάζοντας του να υποπέσουν σε επτά λάθη και περιορίζοντάς τους πολύ στον επιθετικό τομέα. Ακολούθησε σερί 11-0 του Παναθηναϊκού που διαμόρφωσε το 50-28, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Χαλαρά μπήκαν στο παρκέ και οι δύο ομάδες μετά την ανάπαυλα με αποτέλεσμα ένα φτωχό –από άποψης πόντων- δεκάλεπτο. Σε αυτό συνέβαλλαν και τα κακά ποσοστά που είχαν τόσο οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, όσο και αυτοί του Σφαιρόπουλου. Στην μεγαλύτερη της τιμή έφτασε η διαφορά, +26 (56-30), με σουτ του αρχηγού των «πράσινων». Οι Ρόδιοι προσπάθησαν να μειώσουν με τρίποντα του Πατ Καλάθη (60-40) ωστόσο δεν κατάφεραν και πολλά με την περίοδο να τελειώνει στο 65-42.

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε να διευρύνει τη νίκη του στα τελευταία δέκα λεπτά. Στο παρκέ μάλιστα μπήκαν και οι Ζούμπος και Μπόγρης πετυχαίνοντας δύο και τέσσερις πόντους, αντίστοιχα. Οι δύο πόντοι του Ρομέιν Σάτον περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος έδωσαν στους πράσινους προβάδισμα 42 πόντων (92-50)! Έξι πόντοι του Κολοσσού 1’ πριν τη λήξη διαμόρφωσαν το τελικό 92-56.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 50-28, 65-42, 92-56

Πηγή: sport-fm.gr