Σε σχέση με τη Σοφία Σβέιντεραμ, η οποία ήταν φίλη του γιου του που σκοτώθηκε το 2021 στην Πορτογαλία, είναι ο Μίκαελ Μπάλακ, με το ζευγάρι να το επιβεβαιώνει μέσω ανάρτησης στα social media.

Το καλοκαίρι του 2021 ο παλαίμαχος Γερμανός ποδοσφαιριστής είχε δεχθεί πάρα πολύ δυνατό «χτύπημα» με τον θάνατο του 18χρονου γιου του έπειτα από ένα ατύχημα με την τετράτροχη μοτοσυκλέτα του στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές.

Ακολούθησε ένα πολύ δύσκολο διάστημα για τον Μπάλακ που απευθύνθηκε σε ψυχολόγους για να ξεπεράσει το τραγικό γεγονός και τελικά εκτός από την ψυχοθεραπεία βοήθησε και η Σοφία Σβέιντεραμ.

Ως φίλη του γιου του, η 24χρονη, πλέον, γυναίκα είχε έρθει κοντά με τον Μπάλακ και τα γερμανικά ΜΜΕ τους τελευταίους μήνες υποστήριζαν ότι είναι ζευγάρι, δημοσιεύοντας κοινές φωτογραφίες τους από τις Μαλδίβες. Και τελικά είναι όντως ζευγάρι, όπως ανακοίνωσαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

Μέσω μιας ανάρτησης στον λογαριασμό της Σοφίας Σβείντεραμ στα social media επιβεβαίωσαν ότι είναι σε σχέση, με τον παλαίμαχο διεθνή Γερμανό άσο, όπως φαίνεται, να έχει βρει την ηρεμία του και να συνεχίζει τη ζωή του.