Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέλαβε την τρίτη θέση στον τελικό της σειράς αγώνων Diamond League στις Βρυξέλλες, στο φινάλε της περιόδου, με άλμα στα 8,15 μ. στην έκτη και τελευταία προσπάθεια.

Οι συνθήκες δεν τον ευνόησαν για καλύτερη επίδοση καθώς η θερμοκρασία άγγιζε μόλις τους 13 βαθμούς, ενώ υπήρξε και βροχόπτωση που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Ο Τεντόγλου (όπως και οι περισσότεροι) είχε κάποια προβλήματα στα πρώτα άλματα (6,81μ., 5,97 μ.), ακυρώθηκε στο τρίτο και συνέχισε με 7,76 μ., 7,83 μ. και 8,15 μέτρα.

Ο Σιμόν Εχάμερ πήδησε στα 8,16 μ. στο έκτο άλμα και προσπέρασε τον χρυσό Ολυμπιονίκη, ενώ νικητής με 8,28 μ. αναδείχθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2019, Τάτζεϊ Γκέιλ.

Ωστόσο, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής δεν ενδιαφέρθηκε και τόσο πολύ για την κατάταξή του αλλά εστίασε στις συνθήκες του αγώνα

«Δεν είμαι θυμωμένος που έχασα. Δεν ένιωθα τα πόδια μου, το κρύο δεν είναι για μένα. Είναι εντυπωσιακό που ο Γκέιλ κατάφερε να πηδήσει με αυτές τις συνθήκες, οπότε δεν είμαι θυμωμένος που έχασα από αυτόν», είπε ο Τεντόγλου. 

«Από την άλλη, ο Εχάμερ είναι πολύ καλός αθλητής αλλά είναι δεκαθλητής, είναι σκληρό να χάνεις από αθλητή συνθέτων. Τώρα θα ξεκινήσω την προετοιμασία μου για τον κλειστό στίβο, εκτός αν αλλάξει ο κανονισμός για το πάτημα οπότε και θα αφήσω το μήκος», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ