Ο Παναθηναϊκός έψαχνε απλά ένα σέντερ για να ολοκληρώσει το ρόστερ του για τη νέα σεζόν και τελικά ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε τον Ομέρ Γιούρτσεβεν από τους Γιούτα Τζαζ, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για δύο χρόνια.

Το περσινό καλοκαίρι ήταν… γεμάτο για τους «πράσινους» αφού άλλαξαν σχεδόν όλο το ρόστερ, οπότε φέτος δεν είχαν πολλά πράγματα να κάνουν. Έκλεισαν τον Λορέντζο Μπράουν για να πάρει τη θέση του Βιλντόζα που δεν υπολογιζόταν και από εκεί και πέρα έψαχναν απλά ένα σέντερ για να υπάρχει μια καλή λύση πίσω από τον Ματίας Λεσόρ.

Αυτός ο σέντερ, τελικά, θα είναι ο Γιούρτσεβεν, με τον Αταμάν να κάνει τη σχετική εισήγηση στη διοίκηση, η οποία δεν άργησε να έρθει σε συμφωνία μαζί του για διετές συμβόλαιο, με τις απολαβές του φέτος να πλησιάζουν στο ένα εκατ. ευρώ.

Ο 26χρονος Τούρκος ήταν στο ΝΒΑ από το 2021 υπογράφοντας αρχικά συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Χιτ και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στους Γιούτα Τζαζ, με τους οποίους είχε κατά μέσο όρο 4,6 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ σε 11,4 λεπτά συμμετοχής.