Μια 39χρονη από την Αργεντινή, η οποία κατηγόρησε δύο γάλλους παίκτες ράγκμπι για βιασμό στις αρχές Ιουλίου, (σ.σ. επί του παρόντος τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Νότια Αμερική), έκανε απόπειρα αυτοκτονίας την περασμένη Παρασκευή, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι της στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η καταγγέλουσα «έκανε απόπειρα αυτοκτονίας την Παρασκευή και, για τον λόγο αυτό, δεν εμφανίστηκε στην ακρόαση» εκείνη την ημέρα, είπε ο δικηγόρος Μαουρίτσιο Καρντέλο και πρόσθεσε: «Τα πάει καλά, αλλά δεν θα εμφανισθεί στην εκ νέου προγραμματισμένη ακρόαση για την Τρίτη».

Σήμερα (27/8), οι δικηγόροι των παικτών, Ουγκό Οραντού και Οσκάρ Ζεγκού, πεπεισμένοι ότι η θέση της εισαγγελίας είναι αποδυναμωμένη, σκόπευαν να υποβάλουν αίτημα, προκειμένου οι πελάτες τους να επιστρέψουν στην Γαλλία.

«Η καταγγέλλουσα αυτήν τη στιγμή υποβάλλεται σε εντατική θεραπεία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, η έτερη δικηγόρος της, Νατάσα Ρομάνο, ενώ ο Καρντέλο διευκρίνισε: «Βρίσκεται σε δύσκολη συναισθηματική κατάσταση, αλλά παρακολουθείται από ψυχιάτρους στο δημόσιο νοσοκομείο».

Οι δύο 21χρονοι διεθνείς παίκτες, κατηγορούνται για ομαδικό βιασμό. Τα υποτιθέμενα γεγονότα συνέβησαν το βράδυ της 6ης προς τις 7 Ιουλίου σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Μεντόζα (δυτικά, 1.000 χλμ. από το Μπουένος Άιρες), όπου η Γαλλία νίκησε την Αργεντινή.

Η καταγγέλλουσα, η οποία συνάντησε τους παίκτες σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και ακολούθησε έναν από αυτούς στο ξενοδοχείο, είπε ότι υπέστη βιασμό και από τους δύο (σ.σ. τρομακτική βία) σύμφωνα με τους δικηγόρους της. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι παραδέχονται ότι υπήρξε σεξουαλική επαφή, αλλά ισχυρίζονται ότι ήταν συναινετική και αρνούνται οποιαδήποτε μορφή βίας.

Οι δύο παίκτες τέθηκαν υπό κράτηση λίγο μετά τη σύλληψή τους στις 8 Ιουλίου και παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 17 του μήνα, ενώ στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από δύο εβδομάδες με απόφαση της εισαγγελίας, αν και τους απαγορεύτηκε να φύγουν από την Αργεντινή.

Η ανακοινωθείσα απουσία της καταγγέλουσας από την σημερινή ακρόαση, δεν εμποδίζει τους δικηγόρους των παικτών να υποβάλουν το αίτημά τους για απόρριψη της υπόθεσης, είπε στο AFP ο Μάρτιν Αχουμάντα, εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης της Μεντόζα.

Πηγή: ΑΠΕ