Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και στη συνέχεια δέχθηκε και δεύτερο γκολ αν και η Λανς είχε μείνει με 10 παίκτες, στο 53′ όμως ο Ιωαννίδης με γκολάρα μείωσε σε 2-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα για τα play off του Europa Conference League, με την πρόκριση να κρίνεται στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ.

Το ξεκίνημα του ματς ήταν το χειρότερο για τους «πράσινους» και το καλύτερο για τους Γάλλους, αφού ο Σοτοκά έβγαλε πολύ ωραία μπαλιά στον Φρανκόφσκι που βρέθηκε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι και τον πλάσαρε για το 1-0.

Ένα γκολ που επηρέασε ψυχολογικά την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο με συνέπεια να χάνει εύκολα τη μπάλα στα επόμενα λεπτά, δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να βγαίνουν στην αντεπίθεση. Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, δεν πήγαινε καλά για την ελληνική ομάδα, υπήρχαν όμως και καλά νέα και είχαν να κάνουν με την αποβολή του Μεδίνα στο 22′ για το σκληρό μαρκάρισμα στον Μπακασέτα.

Η Λανς, έτσι, ήταν υποχρεωμένη από νωρίς να παίξει με 10 παίκτες, με τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί άμεσα και να έχει ευκαιρία στο 24′ με την κεφαλιά του Τσέριν που απέκρουσε ο Σαμπά.

Ο Παναθηναϊκός πλησίασε στην ισοφάριση σε αυτή τη φάση, δεν το έκανε όμως και τελικά στο 34′ τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα αφού ο Σαΐντ με διπλή προσπάθεια, μετά τη σέντρα του Μασάδο, νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 2-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου όμως και συγκεκριμένα στο 53′ ο Ιωαννίδης… μάγεψε αφού απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σαμπά για το 2-1, βάζοντας ξανά στο ματς την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο.

Στο 57′, πάντως, χρειάστηε η εντυπωσιακή επέμβαση του Ντραγκόφσκι στην καρφωτή κεφαλιά του Ντάνσο έπειτα από εκτέλεση φάουλ για να μην πετύχει 3ο γκολ η Λανς, με τους «πράσινους» να αρχίζουν στη συνέχεια τις αλλαγές και τον Πελίστρι να κάνει το ντεμπούτο του μπαίνοντας στη θέση του Τετέ.

Ο Ουρουγουανός εξτρέμ θα μπορούσε να αποδειχθεί αμέσως καθοριστικός αφού από δική του ενέργεια και σουτ στο 86′ η μπάλα βρήκε στον Κουσάνοφ και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι για χέρι, από το VAR όμως τον κάλεσαν να δει ξανά τη φάση και άλλαξε την απόφασή του…

Έτσι, το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος του αγώνα και όλα θα κριθούν στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί τη δυναμική συμπαράσταση των οπαδών του για να κάνει την ανατροπή και να περάσει στη League Phase της διοργάνωσης.

Λανς: Σαμπά, Γκράντιτ, Ντανσό, Μεντίνα, Φρανκόφσκι, Τόμασον (91′ Μεντί), Ντιούφ, Μασάδο (91′ Τσάβες), Ντα Κόστα (26′ Κουσάνοφ), Σοτοκά, Σαΐντ (70′ Λασκαρί).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (68′ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς, Αράο (80′ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Μπακασέτας, Τζούρισιτς (80′ Λημνιός), Τετέ (68′ Πελίστρι), Ιωαννίδης.