Ο Φακούντο Πελίστρι είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού αφού επισημοποιήθηκε η συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο προπονητής της οποίας, Έρικ Τεν Χαγκ, εξήγησε γιατί αποφασίστηκε η πώλησή του.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο ήθελε πολύ τον 22χρονο Ουρουγουανό εξτρέμ και η διοίκηση των «πράσινων» έκανε την υπέρβαση και συμφώνησε με τους «κόκκινους διάβολους», στους οποίους θα δώσει 6+2 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η αγγλική ομάδα έχει οψιόν επαναγοράς του με ισχύ ως το 2027 και διατηρεί και ποσοστό μεταπώλησης 45%.

Οι δύο τελευταίοι όροι της συμφωνίας ανάμεσα στα δύο κλαμπ δείχνουν ότι η Γιουνάιτεντ πιστεύει πολύ στο ταλέντο του Πελίστρι, οπότε ο προπονητής της κλήθηκε να εξηγήσει γιατί αποφασίστηκε η πώλησή του.

«Δεν μπορούσαμε να του δώσουμε τη σωστή προοπτική αλλά έχει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης και χρειάζεται παιχνίδια για να βελτιωθεί και να προχωρήσει. Θα έχει αυτή την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό», ήταν το σχόλιο του Τεν Χαγκ για τον Πελίστρι, ο οποίος έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα των «πράσινων» για τα παιχνίδια με τη Λανς.