Η ΑΕΚ έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο αφού δεν κατάφερε να ανατρέψει το 3-1 με το οποίο είχε χάσει από τη Νόα στην Αρμενία νικώντας μόνο με 1-0 στην OPAP Arena, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, με τους οπαδούς να αποδοκιμάζουν έντονα τους παίκτες μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η αλήθεια είναι πως όλοι περίμεναν ότι η Ένωση θα ανέτρεπε το σκορ του πρώτου αγώνα και θα προκρινόταν. Και είχε τις ευκαιρίες για να το κάνει. Η αστοχία, όμως, την καταδίκασε τελικά σε αποκλεισμό, με συνέπεια τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών μετά τη λήξη.

Αποδοκιμασίες δικαιολογημένες με δεδομένη τη χαμηλή δυναμικότητα του αντιπάλου, με τον Αλμέιδα να καλείται να εξηγήσει στις δηλώσεις του στην Cosmote TV γιατί ήρθε αυτός ο αποκλεισμός και να λέει τα εξής…

Για το παιχνίδι: ​​​​​​«Πιστεύω ότι δώσαμε τα πάντα. Δεν μπορέσαμε να διορθώσουμε το πρώτο παιχνίδι. Αυτό είναι το παιχνίδι μας. Ένα παιχνίδι με ένταση. Δίνουμε όλη μας την αγάπη. Αργήσαμε να σκοράρουμε».

Για το ότι μίλησε στους παίκτες του: «Θα συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση. Με την ίδια νοοτροπία. Σε όλες τις στιγμές πρέπει να είμαστε μαζί (εύκολες και δύσκολες). Η ένωση είναι μία λέξη που βρίσκεται στην ΑΕΚ».