Το καλοκαίρι του 2021 ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποχώρησε από τη Γιουβέντους και ήταν μια ανάσα από τη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι αλλά αυτή δεν έγινε ποτέ, με το νέο βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή και την καριέρα του Πεπ Γκουαρδιόλα να εξηγεί το γιατί.

Όταν ο Πορτογάλος σταρ συμφώνησε με τη Μεγάλη Κυρία για τη λύση του συμβολαίου του, τα ρεπορτάζ τον έστελναν στη Σίτι. Τελικά, όμως, υπήρξε ανατροπή την τελευταία στιγμή και υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το γιατί είχε χαλάσει η μεταγραφή στη Σίτι ήταν ένα μυστήριο, υπό την έννοια πως καμία εκ των δύο πλευρών δεν αναφέρθηκε στο θέμα, τώρα όμως υπάρχει η απάντηση.

Η Daily Mail εξασφάλισε πρώτη το νέο βιβλίο του Μαρτί Περναράου για τη ζωή και την καριέρα του Γκουαρδιόλα, στο οποίο αναφέρεται ότι ο προπονητής της Σίτι δεν ήθελε ποτέ τον CR7 στην ομάδα του, παρά τη συμφωνία που υπήρχε ανάμεσα σε αυτόν και τη διοίκηση του κλαμπ.

«Ο Ρονάλντο αυτοπροτάθηκε στη Σίτι το καλοκαίρι του 2021, αλλά ο Πεπ δεν ενδιαφερόταν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Γκουαρδιόλα σέβεται την ασύλληπτη ικανότητά του να τελειώνει τις ευκαιρίες του, όπως και τη φυσική του κατάσταση, όμως πώς ένας παίκτης τέτοιου τύπου θα μπορούσε ποτέ να ενταχθεί στην απόλυτα ακριβή μηχανή που ο Καταλανός είχε χτίσει με πόνο και στρατηγική στη Σίτι; Ευχαριστούμε, αλλά όχι Κριστιάνο. Ακόμα και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Σίτι να αποκτήσει τον Χάρι Κέιν», αναφέρεται στο βιβλίο.