Ωρα… υπέρβασης για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, εκεί όπου απόψε (15/8, 21:15, COSMOTESPORTS 2HD) θα αντιμετωπίσουν τον Άγιαξ με στόχο την ανατροπή του εις βάρους τους 0-1 από το πρώτο ματς της Αθήνας. Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο έδειξαν στο Ολυμπιακό Στάδιο ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν και να… φοβηθούν απέναντι σε έναν αντίπαλο που ναι μεν έχει πολύ βαρύ όνομα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, πλην όμως διανύει μια περίοδο στην οποία προσπαθεί να αναγεννηθεί και να επί της ουσίας να χτίσει από την αρχή.

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού σχεδιάζει κάποιες αλλαγές τόσο σε πρόσωπα, όσο και στον τρόπο παιχνιδιού του Παναθηναϊκού προκειμένου να αιφνιδιάσει τον Αγιαξ που έδειξε αρκετά διαβασμένος στο πρώτο ματς. Κυρίως στο πως θα περιορίσει το παιχνίδι των «πράσινων» πιέζοντας πολύ ψηλά για να χαλάσει το build up.

Ο Αλόνσο το δούλεψε όλο αυτό μέσα στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ και κυρίως στην ανάπαυλα του ημιχρόνου μαζί με τους παίκτες του. Με αποτέλεσμα στο δεύτερο να εμφανιστεί ένας διαφορετικός και σαφώς πιο επικίνδυνος Παναθηναϊκός που άξιζε την ισοφάριση. Και αυτή την επικινδυνότητα περιμένει να τη βρει από το ξεκίνημα του δεύτερου αγώνα, με τη συμμετοχή τούτη τη φορά στην αρχική ενδεκάδα και όχι ως αλλαγή, του Φώτη Ιωαννίδη.

Ο Ελληνας επιθετικός, που και χθες η A’bola αναφερόταν σε αυτόν λόγω του ενδιαφέροντος της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, θα ταξιδέψει μαζί με την υπόλοιπη αποστολή στην Ολλανδία αλλά αυτή τη φορά ο βαθμός ετοιμότητάς του είναι σε πολύ υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα. Πλέον προπονείται σε φουλ ρυθμούς, έχουν περάσει αρκετές μέρες που ακολουθεί το κανονικό πρόγραμμα και είναι έτοιμος ακόμα και για 90 λεπτά.

Ο Αλόνσο αναμένεται να έχει στην αρχική ενδεκάδα τον Ιωαννίδη, αφήνοντας στον πάγκο τον Γερεμέγεφ που έχει εντελώς διαφορετικά στοιχεία. Με τον Ελληνα επιθετικό ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πρεσάρει καλύτερα και πιο έντονα το αντίπαλο build up, θα έχει έναν παίκτη στην κορυφή που μπορεί να κρατήσει καλύτερα την μπάλα και να απασχολήσει περισσότερο την αντίπαλη άμυνα. Αλλωστε ο Ιωαννίδης ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και στον περσινό… άθλο του Παναθηναϊκού στη Μασσαλία, αλλά και στη γενικότερη περσινή ευρωπαϊκή παρουσία των πράσινων.

Από ‘κει και πέρα, υπάρχουν σκέψεις για να δούμε πρώτη φορά ως βασικό τον Τετέ. Ο Βραζιλιάνος έχει πλέον πολλές προπονήσεις με τους νέους του συμπαίκτες στα πόδια του, τον έχουμε δει σε δύο ημίωρα απέναντι σε Μπότεφ και Αγιαξ και είναι πιθανό αύριο να τον δούμε βασικό στη θέση του Ντάνιελ Μαντσίνι. Αλλωστε ήρθε για να πάρει ρόλο βασικού και αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού εδώ και πολλά χρόνια και για την ακρίβεια από την εποχή του Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Παναθηναϊκός τον έχει ανάγκη σε βραδιές σαν την αυριανή και περιμένει από τον Τετέ να βγάλει την ποιότητά του και να βοηθήσει την ομάδα του στην προσπάθεια να κάνει μια πολύ μεγάλη ανατροπή. Θέση βασικού διεκδικεί και ο Γιώργος Βαγιαννίδης ο οποίος έχει επιστρέψει κι αυτός σε κανονικούς ρυθμούς και είναι 100% έτοιμος για να αγωνιστεί.

Ας θυμηθούμε τι έγινε στο πρώτο ματς: