Ο ΠΑΟΚ ήταν αγκαλιά με την πρόκριση στα play off του Champions League, στο 96′ όμως η Μάλμε ισοφάρισε σε 3-3, έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί πέτυχε και 4ο γκολ επικρατώντας με 4-3, υποβιβάζοντας την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στα play off του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει Τσέλιε ή Σάμροκ Ρόβερς.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν ότι οι «ασπρόμαυροι» θα έμπαιναν δυνατά στο παιχνίδι με στόχο το γρήγορο γκολ, αλλά τελικά αυτό το πέτυχαν οι Σουηδοί… Στο 10′, έπειτα από πλάγιο άουτ, ο Γιόνσον πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Νανάσι τη δεύτερη στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι έξαλλος με την αντίδραση της άμυνας.

Από νωρίς, επομένως, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά δεν άργησαν να απαντήσουν. Στο 21′ ο Τάισον εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και η μπάλα πήρε το φάλτσο που έπρεπε, πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1 που ξεσήκωσε την Τούμπα.

Ένα γκολ που επανέφερε την ηρεμία στον ΠΑΟΚ, ο οποίος στο 28′ είχε ευκαιρία με τον Μπράντον Τόμας από κοντά, μετά την κεφαλιά του Ζίβκοβιτς, αλλά ο Νταλίν μπλόκαρε και κράτησε το 1-1. Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, υπό την έννοια πως δεν υπήρχαν ευκαιρίες, στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους έγινε… πανικός!

Στο 44′ ο Κουλιεράκης με τρομερό μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 αλλά πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, στο 45′, η Μάλμε ισοφάρισε: Κίνηση του Νάνασι στο δεύτερο δοκάρι και πλασέ, με τον Κοτάρσκι να αποκρούει με το ένα χέρι και να βρίσκει τη μπάλα και με το άλλο στέλνοντας την στα δίχτυα για το 2-2.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι αυτό θα ήταν το σκορ με το οποίο θα πήγαιναν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, ο Ζίβκοβιτς έφερε τη μπάλα στο αριστερό στο 45’+3′ και με σουτ έγραψε το 3-2 δίνοντας ξανά το προβάδισμα στον δικέφαλο του βορρά!

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, όμως, τα νέα δεν ήταν καλά αφού ο Τάισον ένιωσε ενοχλήσεις και έδωσε τη θέση του στον Μουργκ, από σουτ του οποίου λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 57′ θα μπορούσε να έρθει το 4-2 με την παρέμβαση του Κουλιεράκη αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Αμέσως μετά, στο 60′, οι «ασπρόμαυροι» είχαν με τον Μουργκ νέα μεγάλη ευκαιρία για το 4-2, αφού βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Νταλίν μετά την κάθετη του Κωνσταντέλια, αλλά το πλασέ ήταν άστοχο… Έτσι, λίγο έλειψε να έρθει η… τιμωρία στο 67′, όταν ο Στρίγκερ βρήκε χώρο στο ύψος της περιοχής και πλάσαρε ανενόχλητος αλλά ο Κοτάρσκι μπλόκαρε.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 3-2 και όλα έδειχναν ότι θα έμενε ως το τέλος αλλά στο 96′ ήρθε το… σοκ: Κεφαλιά του Γιόνσεν, απόκρουση του Κοτάρσκι, γύρισμα του Γιόνσεν, διώξιμο του Καμαρά πάνω στον Ζέτερστρομ και αυτός έκανε το 3-3 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση!

Εκεί, όπως αναμενόταν, η ομάδα του Λουτσέσκου έδειχνε να είναι εκτός παιχνιδιού αφού η ψυχολογία ήταν με το μέρος της Μάλμε, η οποία το εκμεταλλεύτηκε για να κάνει και το 3-4 στο 99′, όταν ο Ζέτερστρομ έβγαλε τετ α τετ τον Κρίστιενσεν, ο οποίος απέφυγε και τον Κοτάρσκι πλασάροντας στην κενή εστία.

Τα πράγματα ήταν, πλέον, δύσκολα για τους πρωταθλητές και θα μπορούσαν να γίνουν και δυσκολότερα στη συνέχεια αφού στο 104′ και στο 105′ ο Αλί βγήκε τετ α τετ αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στις δύο περιπτώσεις και κράτησε το σκορ στο 3-4.

Οι Σουηδοί, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 108′ άγγιξαν ξανά το 5ο γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ του Γιόνσον από το ύψος της περιοχής, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει ζωντανός.

Το ζητούμενο, όμως, δεν ήταν να μείνει το σκορ στο 3-4. Το ζητούμενο ήταν να ισοφαρίσει ο δικέφαλος του βορρά για να διεκδικήσει την πρόκριση στα πέναλτι αλλά δεν τα κατάφερε, με συνέπεια τον… υποβιβασμό στα play off του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει Τσέλιε ή Σάμροκ Ρόβερς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (72′ Σβαμπ), Καμαρά, Ζίβκοβιτς (72′ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (85′ Βιεϊρίνια), Τάισον (50′ Μουργκ, 102′ Τισουνταλί), Μπράντον Τόμας (73′ Τσάλοφ).

Μάλμε: Νταλίν, Στρίγκερ Λάρσεν (114′ Ρόσλερ), Γιάνσον, Ζέτερστορμ, Μπουσανέγιο, Ρικς (60′ Μπολίν), Πένια (106′ Μπεργκ), Γιόνσεν, Νανάσι (79′ Κρίστιανσεν), Τελίν (113′ Όλσον), Μπότχαϊμ (88′ Αλί).