Ωρα τελικού και κορύφωση της αγωνίας στο Euro 2024, απόψε (22:00 ΕΡΤ1) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Μετά από έναν μήνα συνεχών αγώνων από τη μία άκρη της Γερμανίας στην άλλη, οι δύο ομάδες που έφτασαν στο τέλος του δρόμου, η Ισπανία και η Αγγλία, αναμετρώνται για πρώτη φορά σε τόσο υψηλό επίπεδο, μετά τον προημιτελικό του Γουέμπλεϊ το 1996.

Η αποψινή θα είναι η τρίτη συνάντηση μεταξύ της Ισπανίας και της Αγγλίας σε Euro, με την Αγγλία να κερδίζει 2-1 στη φάση των ομίλων του 1980, πριν να προχωρήσει με 4-2 στα πέναλτι (0-0 κ.δ. και παράταση) στον προημιτελικό του 1996.
«Αγκομαχώντας» έφτασε μέχρι εδώ η Αγγλία, χρειάστηκε τύχη, αλλά είχε και πίστη για να πάρει τα αποτελέσματα που απαιτούνταν για να φτάσει σε έναν δεύτερο διαδοχικό τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά τώρα τα “Τρία Λιοντάρια» θέλουν να γευτούν τη δόξα και να κερδίσουν το πρώτο τους σημαντικό τουρνουά, μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966.

Η Αγγλία έγινε η πρώτη ομάδα που έφτασε στον τελικό του Euro, έχοντας μείνει πίσω στο σκορ στη φάση των «16», στα προημιτελικά και στα ημιτελικά. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που έχει δεχτεί τόση έντονη αμφισβήτηση στο Euro 2024, έζησε το απόλυτο όνειρο στον ημιτελικό κόντρα στην Ολλανδία, με τις δύο αλλαγές που στο 81ο λεπτό να στέλνουν την ομάδα του στον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ισπανία. Πάλμερ και Γουότκινς, συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον άσο της Άστον Βίλα να τελειώνει ιδανικά τη φάση.

Η Ισπανία έχει δείξει πολύ μεγάλη σταθερότητα σε αυτό το τουρνουά και είναι η ομάδα που παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Οι τρεις φορές νικητές του Euro, προκρίθηκαν στον τελικό της Κυριακής στο Βερολίνο χάρη στη νίκη με 2-1 επί της Γαλλίας την Τρίτη, σε μία αναμέτρηση στην οποία ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ έγινε ο νεότερος παίκτης που σκοράρει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή η νίκη, ήταν η έκτη συνεχόμενη για τους Ίβηρες, που αποτελεί και νέο ρεκόρ στη διοργάνωση.

Τα υπόλοιπα απόψε επί της οθόνης.