Το πρωί της Τετάρτης (10/7) θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, της Stoiximan Super League με τον Βαγγέλη Μαρινάκη εκ νέου στη θέση του προέδρου και αναμένεται να γίνει από την αρχή σαφές ότι κάποια πράγματα αλλάζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει διατελέσει άλλες δύο φορές πρόεδρος της Λίγκας και τώρα αρχίζει η τρίτη θητεία του και αρχίζει με μια μεγάλη αλλαγή σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Μια αλλαγή που θα αφορά τα play off, τα οποία θα είναι πλέον τριών ταχυτήτων.

Μέχρι τώρα, όπως ξέρουμε όλοι, υπήρχαν τα play off για τις πρώτες έξι ομάδες στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου και τα play out για τις επόμενες οκτώ. Αυτό, λοιπόν, θα πάψει να ισχύει, αφού το πλάνο του Μαρινάκη, το οποίο θα κληθούν να ψηφίσουν οι ομάδες την Τετάρτη (10/7), προβλέπει… τρία διαφορετικά γκρουπ.

Συγκεκριμένα, για το πρωτάθλημα θα παίζουν στα play off μόνο οι πρώτες 4 ομάδες της βαθμολογίας στην κανονική περίοδο. Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι όλα τα παιχνίδια θα είναι ντέρμπι, άρα θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, άρα θα υπάρχει μεγαλύτερη προσέλευση στα γήπεδα και κατ’ επέκταση έσοδα.

Από εκεί και πέρα, θα υπάρχουν τα play off που θα αφορούν τις θέσεις 5-8 και το έπαθλο για όποια ομάδα πάρει την 5η θέση θα είναι το εισιτήριο για το Europa Conference League. Με αυτό τον τρόπο θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχει, για παράδειγμα, περισσότερους βαθμούς από τον 6ο ο 7ος ή ο 8ος της βαθμολογίας μετά το τέλος των play off/play out, όπως έγινε την τελευταία σεζόν.

Τέλος, θα υπάρχει και το γκρουπ 9-14, όπου οι έξι ομάδες θα δίνουν τη δική τους μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.