Η ΑΕΚ έψαχνε για επιθετικό χαφ ώστε να καλύψει το κενό του Σέρχιο Αραούχο και τελικά έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ρομπέρτο Περέιρα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ουντινέζε και μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλές θέσεις.

Πολύ κοντά σε μια σημαντική μεταγραφή βρίσκεται η Ένωση, η οποία έχει συμφωνήσει προφορικά με τον 33χρονο Αργεντίνο, ο οποίος στο ξεκίνημα της καριέρας του υπήρξε συμπαίκτης με τον Ματίας Αλμέιδα στη Ρίβερ Πλέιτ. Αυτή ήταν η πρώτη ομάδα της καριέρας του και το 2011 πήρε μεταγραφή για την Ουντινέζε, με τον ίδιο να καθιερώνεται στην Ιταλία.

Στην ομάδα του Φρίουλι παρέμεινε ως το καλοκαίρι του 2014, όταν και πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους, η οποία ένα χρόνο μετά τον έδωσε στη Γουότφορντ. Στην Αγγλία παρέμεινε ως το 2020, όταν και επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Ουντινέζε, από την οποία αποχωρεί τώρα ως ελεύθερος έχοντας 4 γκολ και 4 ασίστ σε 27 συμμετοχές την τελευταία σεζόν.

Παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, ο Περέιρα έχει καθιερωθεί κυρίως ως επιθετικός χαφ και αυτός είναι και ο ρόλος για τον οποίο τον θέλει η ΑΕΚ, έχοντας συμφωνήσει προφορικά μαζί του για συμβόλαιο μέχρι το 2026.