Άδοξο τέλος έχει όπως όλα δείχνουν, η πρόταση του Παναθηναϊκού στον Μαουρίτσιο Σάρι για τη θέση του προπονητή. Οι «πράσινοι» προσέφεραν στον Τοσκανό τεχνικό κλειστό τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που φθάνουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ, όμως η προοπτική της Λέστερ και το ενδιαφέρον των «αλεπούδων» που τη νέα σεζόν επιστρέφουν στην Πρέμιερ Λιγκ, δείχνει να τον συγκινεί περισσότερο. Σύμφωνα με ανάρτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Αλφρέντο Πεντούλα στο Χ, ο Σάρι αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση του «τριφυλλιού», διεμήνυσε ότι δεν είναι στις προτεραιότητές του η συγκεκριμένη πρόταση, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο Παναθηναϊκός είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να στραφεί σε άλλες λύσεις για τον πάγκο, με την περίπτωση του Βιτσέντσο Ιταλιάνο να επανέρχεται στο προσκήνιο. Ο 47χρονος προπονητής που αποχώρησε από την Φιορεντίνα συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που ζητούν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, αλλά το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την ελληνική ομάδα έχει πολλές δυσκολίες καθώς πρόκειται για ένα ανερχόμενο όνομα και ήδη φημολογείται ενδιαφέρον της Μπολόνια, εφόσον ο Τιάγκο Μότα αναχωρήσει για τη Γιουβέντους. Η Μπολόνια θα αγωνιστεί τη νέα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αποτελεί πρόσθετο δέλεαρ για τον Ιταλιάνο, που, πάντως, παραμένει ανοικτός σε προτάσεις.

Από εκεί και πέρα επανέρχονται στην επιφάνεια οι περιπτώσεις του 63χρονου έμπειρου Ισπανού τεχνικού Ράφα Μπενίτεθ ο οποίος αποχώρησε από τη Θέλτα, όπως και του 60χρονου Γάλλου Ρούντι Γκαρσία – αμφότεροι με «βαριά» βιογραφικά, οι οποίοι πάντως έχουν ως προτεραιότητα να εργαστούν στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν έχει εγκαταλειφθεί επίσης, το ενδιαφέρον για τον Ιταλό Βάλτερ Ματσάρι που αποχώρησε μεσούσης της περασμένης σεζόν από τη Νάπολι για να τον διαδεχθεί ο Αντόνιο Κόντε.

Σε κάθε περίπτωση, οι «πράσινοι» βιάζονται να καλύψουν το κενό του πάγκου τους, καθώς στις 25 Ιουλίου θα μπουν στη μάχη του δεύτερου προκριματικού γύρου του Europa League (η ρεβάνς την 1η Αυγούστου), κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουν προετοιμασία σε φουλ ρυθμούς το αργότερο στις 20 Ιουνίου. Οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για το θέμα του προπονητή και η διοίκηση του Παναθηναϊκού, διενεργεί πλέον απευθείας επαφές με όλους τους υποψήφιους στόχους.