Η διοίκηση της πρωταθλήτριας Σαουδικής Αραβίας, Αλ Ιτιχάντ, ανακοίνωσε την λύσης της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο προπονητή, Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, μετά από μία σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων. Βέβαια, ο λόγος, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ, φέρεται να μην ήταν μόνος αυτός, αλλά να σχετίζεται και με τον σταρ της ομάδας, Καρίμ Μπενζεμά.

Ο έμπειρος τεχνικός βρισκόταν υπό πίεση το τελευταίο διάστημα, καθώς η ομάδα βρίσκεται στην 6η θέση της Pro League και τελικά απολύθηκε μετά την ήττα με 2-0 από την ιρακινή ομάδα Αλ Κόουα Αλ Τζαβίγια για το Ασιατικό Champions League. Όλα αυτά ένα μηνα πριν από τη συμμετοχή της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων όπου θα λάβουν μέρος και η Μάντσεστερ Σίτι με την Φλουμινένσε.

Ο πρώην προπονητής της Πόρτο οδήγησε την Αλ Ιτιχάντ στον τίτλο του πρωταθλήματος Σαουδικής Αραβίας την περασμένη σεζόν, αλλά υπήρξαν προβληματικές σχέσεις με τον Γάλλο επιθετικό Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος εντάχθηκε στον σύλλογο τον περασμένο Ιούνιο. Έτσι, δεν άργησε να έρθει και ο τσακωμός τους, που οδήγησε στην απόλυση του Πορτογάλου τεχνικού ο οποίος στο παρελθόν εργάστηκε στις Τότεναμ και Βαλένθια μεταξύ άλλων, ενώ για ένα φεγγάρι διετέλεσε και προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό.

Δεν τον ήθελε στην ομάδα

Λίγο μετά την ξαφνική μετακίνησή του «Μπενζ» στο κλαμπ, ισπανικά και γαλλικά ΜΜΕ, κατέγραψαν πως ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο, δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόφαση του συλλόγου. Αφενός εξαιτίας της φήμης που ακολουθούσε τον Μπενζεμά για το δύσκολο χαρακτήρα του κι αφετέρου γιατί του χαλούσε τα αγωνιστικά του πλάνα. Εκτιμούσε πως ο Γάλλος επιθετικός δεν ταίριαζε με τα χαρακτηριστικά των υπολοίπων παικτών του ρόστερ.

«Ο σύλλογος ανακοίνωσε τη λήξη του συμβολαίου του με τον Πορτογάλο προπονητή Νούνο Σάντο», ανέφερε η Αλ Ιτιχάντ σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο X.

Ο βοηθός προπονητής Χασάν Χαλίφα αναλάβει καθήκοντα ως προσωρινός προπονητής, εν αναμονή του αντικαταστάτη του Νούνο.