Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Πανσερραϊκό για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League και ήταν μπροστά με 2-0 στο 10′ και με 3-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους φιλοξενούμενους να μένουν και με 10 παίκτες, επικρατώντας πολύ εύκολα με 5-0 και πηγαίνοντας, με παιχνίδι περισσότερο, στο +4 από τον Ολυμπιακό και στο +5 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για τους Πράσινους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το 1ο λεπτό! Ο Ρούμπεν Πέρεθ έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Σπόραρ και αυτός εκτέλεσε αμέσως για το 1-0, απλοποιώντας πολύ τα πράγματα για τη συνέχεια. Και η επιβεβαίωση δεν άργησε να έρθει, αφού με τη συμπλήρωση του πρώτου 10λεπτου ήρθε και το δεύτερο γκολ. Έστω κι αν ήταν από… αντίπαλο.

Το γύρισμα του Παλάσιος είχε ως αποτέλεσμα το αυτογκόλ του Δεληγιαννίδη που προσπάθησε να προλάβει τον Βέρμπιτς, με το σκορ να είναι στο 2-0 από νωρίς και τη Λεωφόρο να περιμένει κι άλλα γκολ στη συνέχεια, τα οποία και ήρθαν. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, άλλωστε, ήταν πολύ ορεξάτη, είχε ανεβασμένη ψυχολογία παρά την ήττα από τη Ρεν στο Europa League και δεν επηρεάστηκε από την πρόωρη αποχώρηση του Βιλένα που άφησε τη θέση του στον Τσέριν στο 26′ λόγω ενοχλήσεων.

Ο Παναθηναϊκός ναι μεν δεν ήταν τόσο φουριόζος όσο στο πρώτο 10λεπτο αλλά ήταν η ομάδα που είχε τον απόλυτο έλεγχο και στο 40′ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπέργκστρομ στον Σπόραρ, με τον Σλοβένο να αναλαμβάνει και την εκτέλεση στο 42′ και να γράφει το 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Οι Σερραίοι, από την άλλη πλευρά, δεν θύμιζαν την ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στις προηγούμενες αγωνιστικές και στο 45′ έμειναν και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ουεντραόγκο με 2η κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Σπόραρ, για να ακολουθήσει μια… τρέλα: Εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς στο οριζόντιο δοκάρι στο 45’+2′, νέο σουτ του Βέρμπιτς και η μπάλα ξανά στο οριζόντιο δοκάρι στο 45’+4′!

Από εκεί και πέρα, στην ανάπαυλα ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε δύο αλλαγές, όχι επειδή είχε αγωνιστικά παράπονα από τους παίκτες του αλλά επειδή οι Μλαντένοβιτς και Αράο πήγαν να πλακωθούν, με συνέπεια να αντικατασταθούν άμεσα από Βαγιαννίδη και Γεντβάι. Όσο για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το ενδιαφέρον πλέον περιστρεφόταν γύρω από το αν ο Παναθηναϊκός θα έβαζε κι άλλα γκολ ή θα έκανε απλά διαχείριση, επιλέγοντας τελικά το πρώτο.

Στο 57′ ο Μπερνάρ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και ο Σπόραρ την έστρωσε στον Τσέριν που εκτέλεσε τον Χοβάν για το 4-0, για να ακολουθήσει στο 69′ το… τρίτο (!) δοκάρι για τους γηπεδούχους σε σουτ του Μαντσίνι εντός περιοχής. Δεν μπήκε εκεί το 5ο γκολ, μπήκε λίγα λεπτά αργότερα όμως και συγκεκριμένα στο 77′, όταν ο Αργεντίνος πλάσαρε από κοντά μετά το γύρισμα του Βαγιαννίδη από δεξιά (5-0).

Όλα… πανεύκολα, με λίγα λόγια, για τους Πράσινους, οι οποίοι περιμένουν να δουν τι θα γίνει τη Δευτέρα (30/10) στα παιχνίδια ΟΦΗ – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – ΠΑΟΚ.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (71′ Ζέκα), Αράο (46′ Γεντβάι), Μλαντένοβιτς (46′ Βαγιαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (26′ Τσέριν), Παλάσιος, Βέρμπιτς (59′ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Μορέιρα, Δεληγιαννίδης (84′ Μπαΐροβιτς), Στάικος (64′ Θυμιάνης), Ουεντραόγκο, Τομάς (63′ Μασκανάκης), Χατζηστραβός (63′ Μασαρίποφ), Πηλέας, Άλεξιτς (79′ Μούργος).