Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου «τρέχουν» και καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλο και περισσότερες πληροφορίες για τη ΜΚΟ.

Μητέρα παιδιού που φιλοξενείτο μέχρι πρόσφατα σε δομή της Κιβωτού, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και κατήγγειλε πως όταν είδε το παιδί της με σημάδι και το ρώτησε τι συνέβη, ο υπεύθυνος που ήταν παρών, δεν επέτρεψε σε εκείνο να απαντήσει.

«Είχε σημάδι στο κεφάλι και το ρώτησα αν έπεσε. Ο υπεύθυνος απάντησε πως είχε χτυπήσει ενώ έπαιζε. Είδα ότι το παιδί αναγκάστηκε από φόβο να συμφωνήσει. Πάντα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, ήταν κάποιος μπροστά και το κατηύθυνε σε όσα το ρωτούσα. Δεν μπορούσε μία μάνα να ενωθεί με το παιδί της».

Όπως υποστήριξε, για πολλούς μήνες, δεν γνώριζε που βρίσκεται το παιδί της.

Η μητέρα του ανηλίκου πρόσθεσε: «Είχε αλλάξει πολλές δομές. Για πολλούς μήνες δεν ήξερα πού ήταν το παιδί μου. Κατάφερα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του με τη βοήθεια ενός εργαζομένου. Έβλεπα ότι είναι φοβισμένο. Πριν από πολύ καιρό που είχα πάει να το επισκεφτώ, μου είπε ότι δε μπορούσε να μιλάει ελεύθερα λόγω τιμωριών».